23 Μαρ 2016

Ο Σέρλοκ Χολμς γίνεται «manga»


Αν έχετε υπόψη σας μόνο την πρόσφατη εξαιρετική σειρά του BBC Σέρλοκ Χολμς, με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, τότε αξίζει να ....
πληροφορηθείτε ότι ο πιο Βρετανός από όλους τους ντετέκτιβ μαζί με την παρέα του θα γίνει «manga», δηλαδή ιαπωνικό κόμικ.

Ο Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ ζωντάνεψε το 1887, με την πένα του, τον Σέρλοκ Χολμς, ο οποίος θα κυκλοφορήσει ως «manga» και με την μορφή του Μπέντικτ Κάμπερμπατς (Χολμς) και Μάρτιν Φρίμαν (Γουότσον) αυτό τον Ιούνιο με τον τίτλο : «Sherlock: A Study in Pink» (ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου της σειράς).

Οι εκδόσεις Titan comics ανακοίνωσαν πώς θα είναι η πρώτη φορά που μια σειρά manga, εικονογραφημένη από τον manga εικονογράφο Τζέι, θα τυπωθεί στην αγγλική γλώσσα.

«Είναι πράγματι τόσο ενδιαφέρον κάτι τόσο βρετανικό να ‘επανερμηνεύεται’ σε ιαπωνικό manga» λέει ο Άντριου Τζέιμς των Titan Comics «είναι δυναμικό και γεμάτο δράση, αλλά σε σύγκριση με τα αμερικανικά κόμικ , υπάρχει μια αίσθηση ησυχίας και ανάκλασης στα manga».

«Είναι εξαιρετικά καινούριο, είναι κάτι πολύ βρετανικό που αποκτά φορματ manga και αυτό είναι ασυνήθιστο» επισημαίνει στον Γκαρντιαν, o Ντάνι Γουέιρ του κολοσσού στις πωλήσεις κόμικ, Forbidden Planet.

Από τότε που ο Βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς εμφανίστηκε στην τηλεόραση ως Σέρλοκ, οι μετοχές του φλεγματικού ντετέκτιβ δεν έχουν σταματήσει να ανεβαίνουν. «Μεταξύ των οπαδών των manga συγκαταλέγονται και αρκετές νεαρές γυναίκες περίπου 21 ετών, οι οποίες «ακολουθούν» και τον Μπένεντικτ» λέει ο Γουέιρ. Άρα, η επιτυχία θεωρείται δεδομένη.

Από τις εκδόσεις Titan κυκλοφορεί επίσης η σειρά «Further Adventure of Sherlock Ηolmes» όπου ο διάσημος ντετέκτιβ αντιμετωπίζει εξωγήινους και βρικόλακες

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο