1 Μαρ 2016

10 υπέροχες ταινίες που θα σας διευρύνουν τους ορίζοντες


Υπάρχουν ταινίες που θα σας ωθήσουν να δείτε τη ζωή από μια διαφορετική οπτική γωνία και θα σας μείνουν αξέχαστες για ....το υπόλοιπο της ζωής σας. Οι παρακάτω ταινίες θα σας κάνουν πραγματικά να σκεφτείτε για το ποιος είστε πραγματικά και για το νόημα της ζωής.

Μαζέψαμε 10 ταινίες που το πιο σημαντικό κομμάτι τους είναι η πλοκή, η οποία δύσκολα θα σας γίνει κατανοητή με την πρώτη φορά.



Fight Club (1999)


Ένας άντρας που έχει αποκτήσει ό,τι ονειρευόταν (καλή δουλειά, μεγάλο διαμέρισμα, λεφτά), παραμένει ανικανοποίητος και δυστυχισμένος. Όταν ένα βράδυ επιστρέφοντας από επαγγελματικό ταξίδι βρίσκει το διαμέρισμά του ολοσχερώς καμένο, αποφασίζει, μαζί με έναν πωλητή σαπουνιών, να ιδρύσει το Fight Club. Μια λέσχη στην οποία εθελοντές γρονθοκοπούνται μέχρι λιποθυμίας και βρίσκουν το χαμένο εαυτό τους.



Το Νησί των Καταραμένων / Shutter Island (2010)


Το 1954, δυο αστυνομικοί καταφθάνουν σε ένα απομονωμένο νησί της ανατολικής ακτής για να ερευνήσουν την εξαφάνιση μιας ασθενούς από μια ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας. Αρχίζουν να υποψιάζονται ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στο ίδρυμα, όταν μια σφοδρή καταιγίδα διακόπτει κάθε επικοινωνία του νησιού με τον έξω κόσμο.




Η Πρώτη Φορά που Πέθανα / The Jacket (2005)


Ένας βετεράνος του πολέμου του Κόλπο επιστρέφει στο Βερμόντ με σημαντική απώλεια μνήμης. Σύντομα βρίσκεται να κατηγορείται (άδικα) για φόνο, όμως αντί για φυλάκιση, εισάγεται σε ψυχιατρικό ίδρυμα όπου υποβάλλεται σε μια εφιαλτική θεραπεία που τον γυρίζει πίσω στο χρόνο.




Ο Κανένας / Mr. Nobody (2009


O Nemo Nobody είναι ο τελευταίος θνητός άνθρωπος σε έναν μελλοντικό κόσμο οπού το ανθρώπινο είδος θα πάψει να υπάρχει μετά τον θάνατό του. Την ημέρα των 118 γενεθλίων του ο Nemo θα κάνει μια ‘βουτιά’ στις αναμνήσεις του, και θα φέρει στην επιφάνεια πράγματα και καταστάσεις που έγιναν, αλλά και όσα θα μπορούσαν ως εναλλακτική να έχουν γίνει, αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.




Το Δέκατο Τρίτο Πάτωμα / The Thirteenth Floor (1999)


Ο δημιουργός ενός τελειοποιημένου συστήματος εικονικής πραγματικότητας δολοφονείται. Ο βοηθός του, που πάσχει από κενά μνήμης αναζητά τις απαντήσεις του μυστηρίου στο ίδιο το δημιούργημά τους, μια προσομοίωση του Λος Άντζελες του 1937, με χαρακτήρες κάτι παραπάνω από αληθινούς.




Η Πηγή της Ζωής / The Fountain (2006)


Μια χιλιετία και το χρονικό τριών παράλληλων ιστοριών, παρελθόν, παρόν και μέλλον που τις συνδέει η αιώνια αγάπη. Κάθε μία από τις τρεις ιστορίες αξίζει μια αυτόνομη ταινία και όλες αξίζουν να νικήσουν ένα βραβείο «Oscar», μόνο και μόνο για το πόσο αληθινές είναι.




The Truman Show (1998)


Ζώντας μια βαρετά τέλεια ζωή, ο νεαρός Τρούμαν Μπέρμπανκ νιώθει την ανάγκη να δραπετεύσει από την μικρή πόλη στην οποία ζει. Μια σειρά απο παράξενα συμβάντα θα τον βάλουν σε σκέψεις και θα τον κάνουν να πιστέψει ότι ο κόσμος που ζει δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται… Προφητικό δράμα για την κατάληξη τις τηλεόρασης με έναν καταπληκτικό Jim Carrey στον καλύτερο ρόλο τις καριέρας του.




Memento (2000)


Ο νεαρός άντρας με το όνομα Λεονάρντο έχει μια σπάνια ασθένεια η οποία τον έχει κάνει να χάσει την βραχυχρόνια μνήμη του. Θυμάται τα πάντα μέχρι την ημέρα Χ, δηλαδή την ημέρα που πέθανε η γυναίκα του, όμως δεν θυμάται που ήταν εκείνο το βράδυ και ποιοι είναι οι άνθρωποι που τον περιτρυγιρίζουν. Οι άνθρωποι με αυτήν την διάγνωση είναι κλεισμένοι σε ειδικές κλινικές, όμως ο Λεονάρντο έχει βάλει έναν στόχο, να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της γυναίκας του.




The Matrix (1999)


Τα μέλη μιας underground επαναστατικής ομάδας πλησιάζουν έναν ταλαντούχο hacker και του προτείνουν να τους ακολουθήσει, αν θέλει να μάθει την τρομακτική αλήθεια για τον κόσμο που ζει. Με αυτή την ταινία οι Andy & Lana Wachowski άλλαξαν για πάντα τις περιπέτειες φαντασίας.




Ένας διαφορετικός Ανθρωπος / The Bothersome Man (2006)


 Ύστερα από μια απόπειρα αυτοκτονίας, ο Αντρέας οδηγείται σε μια παράξενη πόλη, όπου τον περιμένει δουλειά, διαμέρισμα, ερωμένη και μια “τέλεια” ζωή, χωρίς ωστόσο συναισθήματα, μυρωδιές, γεύσεις. Σε λίγο διαπιστώνει ότι είναι αδύνατον όχι μόνο να φύγει από εκεί, αλλά και να αυτοκτονήσει. Παράδεισος, Κόλαση ή η Ζώνη του Λυκόφωτος;

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο