19 Ιαν 2016

«OPUS I # temporality»: Μια διαφορετική χορευτική περφόρμανς στη Σχολή Καλών Τεχνών [εικόνες]


Σύχρονος χορός ανάμεσα σε έργα τέχνης από τον χορογράφο, χορευτή και περφόρμερ Σπύρο Κουβαρά.

Ο Σπύρος Κουβαράς, θα παρουσιάσει ....
το έργο OPUS I # temporality για δεύτερη φορά στην Αθήνα, στον εκθεσιακό χώρο Νίκος Κεσσανλής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Video Dance Project και θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου.


Το OPUS I # temporality που θα παρουσιαστεί αργότερα επίσης στο Βερολίνο και στη Βαρκελώνη, είναι μια σόλο χορογραφική peformance που δημιουργήθηκε για το εικαστικό, εν εξελίξει, project ΜετροΛόγος, σε συμπαραγωγή με την γκαλερί Owl Art Space που εδράζεται στην Ακρόπολη. Ο Σπύρος Κουβαράς υποστηρίζεται από το πανευρωπαϊκό φυτώριο σύγχρονων καλλιτεχνών, Pépinières Européennes και από το Εθνικό Κέντρο Χορού στο Παρίσι. 


Το έργο: Ο χρόνος είναι κίνηση, κίνηση με την έννοια της μεταβολής και του γίγνεσθαι. Ο λόγος είναι ο χειριστής του χρόνου, ο αρχικά σκεπτόμενος ωκεανός χωρίς αρχή και τέλος, με την απόλυτη συμμετρία που έσπασε και κατέστη ασύμμετρος και λειτουργικός. Τάξη-Αταξία, Τροπή-Εκτροπή, Ισορροπία-Ανισορροπία. Η αιώνια φωτιά ανάβει και σβήνει με μέτρο. Το άτακτο και το τυχαίο υπακούει στο μέτρο, το μέτρο κυριαρχεί και είναι ο λόγος.


Συντελεστές

Χορογραφία, Ερμηνεία: Σπύρος Κουβαράς

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κουβαράς

Γλυπτικές εγκαταστάσεις: Αλεξάνδρα Νασιούλα, Ηλίας Πούλος, Βλάσσης Σταθούλιας



Η περφόρμανς

«OPUS I # temporality», Σπύρος Κουβαράς

ΑΣΚΤ - Εκθεσιακός Χώρος Νίκος Κεσσανλής: Πειραιώς 256, Αθήνα, τηλ. 211 2160258

Ημερομηνία: 22, 23 και 24 Ιανουαρίου στις 21:15

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο