27 Ιαν 2016

O «Γκάνταλφ» θέτει το ζήτημα με τις διακρίσεις στα ΟΣΚΑΡ σε άλλη διάσταση: «Γιατί κανένας γκέι δεν έχει κερδίσει το βραβείο;»

Σε… άλλη διάσταση έθεσε το ζήτημα των διακρίσεων στα Όσκαρ ο Ίαν Μακέλεν, ο γνωστός αγαπημένος μάγος Γκάνταλφ, από την.... τριλογία ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών.

Το θέμα απασχολεί το Χόλιγουντ μετά την ανακοίνωση των φετινών υποψηφιοτήτων για τα βραβεία, καθώς μεταξύ των ηθοποιών δεν βρίσκεται ούτε ένας μαύρος. «Γιατί ποτέ δεν έχει πάρει Όσκαρ ένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος ηθοποιός», αναρωτήθηκε ο βρετανός ηθοποιός, θέλοντας να επισημάνει ότι η ομοφοβία είναι το ίδιο μεγάλο ζήτημα με τον ρατσισμό, τουλάχιστον σε ότι αφορά στα Όσκαρ.

«Κανένας ανοιχτά γκέι άντρας δεν έχει πάρει ποτέ Όσκαρ. Αναρωτιέμαι αυν αυτό δείχνει προκατάληψη ή είναι τυχαίο», δήλωσε την Δευτέρα, σημειώνοντας πάντως πως εκείνος πιστεύει το πρώτο. Εν τούτοις, ο Τομ Χάνκς, ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και ο Σον Πεν έχουν κερδίσει Όσκαρ υποδυόμενοι ομοφυλόφιλους χαρακτήρες. «Πόσο έξυπνο, πόσο έξυπνο» ήταν το ειρωνικό σχόλιο του βρετανού ηθοποιού, που έχει εδώ και χρόνια ανακοινώσει στο κοινό πως είναι ο ίδιος ομοφυλόφιλος. «Τι θα λέγατε να μου δίνατε εμένα ένα Όσκαρ γιατί έπαιξα έναν στρέιτ άντρα», συμπλήρωσε.

«Έχω γράψει το λόγο μου και τον έχω βάλει σε δυο σακάκια μέχρι στιγμής. «Είμαι περήφανος που είμαι ο πρώτος ανοιχτά γκέι ηθοποιός που κέρδισα το Όσκαρ», έγραφα… Αναγκάστηκα να τον βάλω πίσω στην τσέπη μου και τις δυο φορές», λέει ο Μακέλεν, που ήταν υποψήφιος το 1998 για το ρόλο του στην ταινία του Μπενίνι «Η Ζωή είναι Ωραία» και ως Γκάνταλφ στο πρώτο επεισόδιο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Φέτος θεωρήθηκε φαβορί για τα Όσκαρ με το ρόλο του ως Σέρλοκ Χολμς, όμως δεν είναι καν υποψήφιος.

«Προσπαθείς να κάνεις καριέρα σε έναν χώρο, όπου κρίνεσαι από λευκούς άντρες, μέσης ηλικίας και πάνω… Ίσως αυτό να είναι το πρόβλημα», κατέληξε ο Μακέλεν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο