19 Ιαν 2016

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δήλωσε πως θέλει να υποδυθεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν [εικόνες]

Το είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, με αφορμή την ταινία «Η επιστροφή» στην οποία πρωταγωνιστεί και η οποία βγαίνει την Πέμπτη στους κινηματογράφους.

Ο Αμερικανός ηθοποιός.... διεκδικεί ένα από τα 12 Οσκαρ για τα οποία είναι υποψήφια η νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου. Ωστόσο σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα δήλωσε πως όνειρό του δεν είναι τόσο το Οσκαρ, όσο το να υποδυθεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «πάρα, πάρα, πάρα πολύ ενδιαφέρων».


Από την πλευρά του όμως και ο Ρώσος Πρόεδρος, είχε πει για τον Ντι Κάπριο, μετά από συνάντησή τους το 2010, ότι είναι μουζίκος – εννοώντας αληθινός άντρας.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την προβολή της «Επιστροφής», στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag είπε ότι θα ήθελε πάρα πολύ να υποδυθεί τον Πούτιν. Και πρόσθεσε ότι «θα έπρεπε να γυρίζονται περισσότερες ταινίες με θέμα τη Ρωσία. Η ιστορία της χώρας προσφέρει πολλά θέματα, σχεδόν σεξπιρικά. Ο Λένιν επίσης θα ήταν ένας ενδιαφέρων ρόλος. Θα μου άρεσε ακόμα να παίξω και τον Ρασπούτιν». 


Πάντως ο Αμερικανός σούπερσταρ είχε ήδη την ευκαιρία να μελετήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν από κοντά, το 2010 σε συνέδριο που διοργανώθηκε στην Αγία Πετρούπολη, για τη διάσωση της υπό εξαφάνιση Τίγρης της Σιβηρίας. «Το ίδρυμά μου έχει υποστηρίξει οικονομικά αρκετά πρότζεκτ για την προστασία αυτών των μεγάλων αιλουροειδών», δήλωσε ο Ντι Κάπριο στη γερμανική εφημερίδα. «Με τον Πούτιν τότε, μιλήσαμε μόνο για τη διάσωση αυτών των υπέροχων ζώων. Δεν είπαμε τίποτα για την πολιτική». Σε ένα από εκείνα τα ταξίδια του στην Ανατολική Ευρώπη, επείσης, είχε αυτοχαρακτηριστεί «μισό-Ρώσος». 


Οσο για τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος το 2010 ήταν πρωθυπουργός, αποκάλεσε τον Ντι Κάπριο muzhik (=Ρώσο χωρικό) εννοώντας «αληθινό άντρα», όταν πάτησε το πόδι του στην Αγία Πετρούπολη, προκειμένου να του δώσει 1 εκ δολάρια για τις τίγρεις. Γιατί; Διότι ο ηθοποιός δυσκολεύτηκε να φτάσει ως εκεί. Η πρώτη πτήση έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Νέα Υόρκη. Η δεύτερη εξαιτίας ισχυρών ανέμων κατέληξε στο Ελσίνκι. «Θέλω να σε ευχαριστήσω ιδιαιτέρως που επέμεινες τελικά να έρθεις εδώ παρά τα πολλά εμπόδια. Κάποιος λιγότερο θαρραλέος δεν θα ερχόταν, θα θεωρούσε όλες αυτές τις απρόβλεπτες δυσκολίες “κακό σημάδι” ή θα έλεγε “δεν αξίζει τον κόπο”». 

 
 Πάντως για να επιστρέψουμε στο Χόλιγουντ, το θέμα που καίει αυτές τις μέρες, είναι αν τελικά ο θαρραλέος Ντι Κάπριο κερδίσει επιτέλους το Οσκαρ που του αξίζει – μετά από 5 υποψηφιότητες. Ο ίδιος κρατάει μικρό καλάθι στις δηλώσεις: «Σ' αυτή την ταινία τα έδωσα όλα! Ολοι μας τα δώσαμε όλα! Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες και κάναμε όλοι ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να αντεπεξέλθουμε. Οι 12 υποψηφιότητες με κάνουν χαρούμενο φυσικά, αλλά χαίρομαι επίσης που το κοινό ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει και μία τόσο διαφορετική απ΄όλες τις άλλες ταινία».




Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο