25 Ιαν 2016

Την Κυριακή ανοίγει τις πόρτες του το Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου στην Κρήτη

Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος Βιάννου στην Κρήτη. Σε αυτό θα μπορεί κάποιος να δει ....τα αξιόλογα εκθέματα και τις πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες για την κατοχή και την αντίσταση στο Βιάννο. Το «παρών» θα δώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης και οι τοπικές αρχές. Το μουσείο στεγάζεται στο χώρο του Πανδημοτικού Ηρώου σε ειδικά διαμορφωμένο ισόγειο χώρο στη θέση Σελί Αμιρών.

Το έργο «Βελτίωση – ανάδειξη – προβολή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στα Αμιρά Δήμου Βιάννου», συνολικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και στο πρόγραμμα (Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου) Ο.Σ.Α.Π.Υ. του δήμου Βιάννου.

Σκοπός της λειτουργίας του Μουσείου είναι η ανάδειξη του σημαντικού γεγονότος της θυσίας των Βιαννιτών, μέσα από την διάσωση και ανάδειξη ντοκουμέντων και στοιχείων της σημαντικής ιστορικής περιόδου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο