24 Ιαν 2016

Τρολ ή σύμπτωση; Σήμερα η ΕΡΤ μεταδίδει την ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο»

Πριν από 40 χρόνια βγήκε στον κινηματογράφο η ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» σε σενάριο Νίκου Φώσκολου και σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη.

Η κοινωνική περιπέτεια του...
1966 που έκοψε περισσότερα από 588.000 εισιτήρια στις σκοτεινές αίθουσες έχει αναφορές στη ζωή του αγωνιστή Μαρίνου Αντύπα.

«Στη Θεσσαλία του 1907, ένας άνδρας ξεσηκώνει τους φτωχούς εργάτες προκειμένου να κάνουν δική τους τη γη στην οποία δουλεύουν για χάρη των τσιφλικάδων. Ο Οδυσσέας, γιός ενός τέτοιου τσιφλικά, αρνείται να συγκρουστεί με τους αγρότες. Αντίθετα συγκρούεται με τον αδελφό του, ο οποίος έχει απαγάγει την αγαπημένη του. Ο Οδυσσέας σκοτώνει τον αδελφό του και μετά τον θάνατο του πατέρα του, μοιράζεται την περιουσία του με τους φτωχούς αγρότες» περιγράφει την υπόθεση η Finos Films.

Την ταινία αυτή επέλεξε να μεταδώσει σήμερα στις 10 το βράδυ η ΕΡΤ, μια ημέρα πριν την μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο για τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης και ενώ τους δρόμους έχουν γεμίσει χιλιάδες τρακτέρ με τους αγρότες να απειλούν να προχωρήσουν σε επ’ αόριστον τους δρόμους για το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου. 

Οπότε γεννάται η απορία: σύμπτωση ή κάποιος μέσα στο ραδιομέγαρο τρολάρει την κυβέρνηση;

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο