15 Ιαν 2016

Ταινία γίνεται η ζωή του Ερντογάν - Το «άλλο πρόσωπο» που θέλει να δείξει στους Τούρκους

Μετά από τη σφοδρή κριτική που δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την πολιτική που ασκεί στη χώρα του, έρχεται και ταινία σχετικά με.... τη ζωή του, για να τον μάθουν οι Τούρκοι κάπως καλύτερα!

Με αυτόν τον τρόπο οι επικοινωνιολόγοι του Ερντογάν πιστεύουν πως θα «φτιάξει» κάπως το προφίλ του Τούρκου προέδρου, δείχνοντας στους πολίτες το «άλλο πρόσωπο» του ηγέτη της χώρας.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, πρόκειται για μία μεγάλη και ακριβή παραγωγή, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν την ερχόμενη βδομάδα και η οποία αναμένεται να προβληθεί στην τηλεόραση, τόσο σε όλη την επικράτεια της χώρας, όσο και στη τουρκοκρατούμενη Κύπρο, ενώ ο τίτλος της ταινίας θα είναι «Ηγέτης».

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην τοποθεσία της Βόρειας Κύπρου, στο Τρίκωμο (Γιενί Ισκελέ στη γλώσσα των γειτόνων), όπου ήδη κατασκευάζεται ένα ολόκληρο αντίγραφο της συνοικίας που μεγάλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κασίμπασα.

Η ιστορία θα ξεκινά από τα πρώτα βήματα στη ζωή του Τούρκου πολιτικού, από την εποχή που πήγαινε σχολείο σε μία φτωχή συνοικία της Κασίμπασα και θα ολοκληρωθεί με την ανάληψη της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης, από το 1994 έως το 1998 και τη φυλάκισή του το 1999.

Σε δηλώσεις στην εφημερίδα, ο σκηνοθέτης της ταινίας Αλί Αβτζί, ανέφερε ότι το κλίμα της Κύπρου είναι ιδανικό για την οπτικογράφηση και σημείωσε ότι η ταινία θα βοηθήσει στην προσέλκυση τουριστών στο κατεχόμενο από την Τουρκία τμήμα της νήσου.

Παράλληλα, ο σκηνοθέτης συνέκρινε τον Ερντογάν με τον... Spiderman και τον Superman, λέγοντας πως «καθημερινά βλέπουμε στις μπλούζες των παιδιών μας ήρωες όπως ο Spiderman και ο Superman, οι οποίοι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Η χώρα μας διαθέτει ήρωες που υπάρχουν και βρίσκονται εν ζωή, όπως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Σκοπός των Τούρκων είναι να προβάλουν την ταινία με τη ζωή του «Σουλτάνου» το αργότερο έως τις 25 Μαρτίου!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο