7 Δεκ 2015

Βεβηλώθηκε ο τάφος του Καζαντζάκη!


Άθλια εικόνα παρουσιάζει ο τάφος του Καζαντζάκη, στο Μαρτινέγκο. Το μνημείο-αναφορά για το σύγχρονο Ηράκλειο έχει βεβηλωθεί, έχει εγκαταλειφθεί. Δεν υπάρχει....
σταυρός, έχουν καλύψει με... σβουράκι το «δεν φοβάμαι τίποτα...» και έχουν ζωγραφίσει μια καρδιά! Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια, διακρίνεις παντού στο χώρο ξερά φύλλα και σκουπίδια, παντού εγκατάλειψη!

«Πήγα κι εγώ για προσκύνημα, το κάνω τώρα που ετοιμάζω την ταινία. Πραγματικά ντρέπομαι με αυτό που είδα!» λέει στο cretalive και ο Κρητικός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής ο οποίος ανέβηκε το πρωί της Κυριακής στο Μαρτινέγκο.



«Τέτοια εγκατάλειψη για τον τάφο ενός τόσο μεγάλου Κρητικού; Ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες; Ντράπηκα για την βεβήλωση που διαπίστωσα, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό στο Ηράκλειο!» τονίζει ο Γιάννης Σμαραγδής.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί συμβαίνει στο Ηράκλειο αυτό το ανήκουστο πράγμα; Δεν μπορεί κάποιος να ασχοληθεί; Αισθάνομαι διαρκώς ότι το Ηράκλειο διώχνει τα παιδιά του!» καταλήγει ο σκηνοθέτης που ετοιμάζεται για τα γυρίσματα της ταινίας για τον Καζαντζάκη, αλλά μάλλον το σκέφτεται εάν αυτά γίνουν στην Κρήτη και πολύ περισσότερο στο Ηράκλειο.
Πηγή: cretalive.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο