25 Δεκ 2015

Τα καλύτερά μου Χριστούγεννα ήταν...


10 Έλληνες καλλιτέχνες απαντούν 

Ζητήσαμε από αγαπημένους μας καλλιτέχνες να μας διηγηθούν την καλύτερή τους χριστουγεννιάτικη ανάμνηση....


Monsieur Minimal, τραγουδοποιός


Τα καλύτερα Χριστούγεννα ήταν τότε που ημουν μικρό παιδί, έλεγα τα κάλαντα ,ο παππούς μου ελεγε ιστορίες για τα καλικατζαράκια. Ήταν τοτε που χιόνιζε και βγαίναμε με όλα τα παιδιά της γειτονιάς και κάναμε τσουλήθρα με τα αυτοσχέδια νάυλον έλκηθρα μας στις δίκες πίστες-κατηφόρες. Τότε που περιμέναμε τα δώρα μας από τον μπαμπά Αϊ-Βασίλη, αλλά και την επίσκεψη της νονάς.




Ανδριάννα Μπάμπαλη, τραγουδίστρια


Αυτά που δεν χρειάστηκε να λείψω για δουλειά και ήμουν στο πατρικό μου σπίτι. Με πιτζάμες, πολλά μελομακάρονα της μαμάς, τζάκι και οικογένεια, ανιψάκια, επιτραπέζια και ύπνο νωρίς!




Χάρης Βαρθακούρης, τραγουδοποιός


Τα Χριστούγεννα του 2009, όταν κι έμαθα ότι θα γίνω πατέρας για πρώτη φορά.




Μάρω Μαρκέλλου, τραγουδίστρια/τραγουδοποιός


Όταν πίστευα ακόμα πως υπάρχει ο Άγιος Βασίλης, παρόλο που ήταν ο μπαμπάς.




Άλεξ Κάβδας, παρουσιαστής/ηθοποιός


Όταν οι γονείς μου με πήγαν στο Moulin Rouge τα Χριστούγεννα και είδα το φανταστικό σόου – νόμιζα πως ζούσα μέσα στην ταινία! Τα καλύτερα Χριστούγεννά μου, επίσης, θα είναι φέτος που ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας».




Athena, τραγουδίστρια/τραγουδοποιός


Τα καλύτερά Χριστούγεννά μου ήταν όταν ήμουν 7 χρονών και η μητέρα μου μας πήγε να δώσουμε τα παλιά μας παιχνίδια σε μια φτωχή οικογένεια με πολλά παιδιά. Θυμάμαι ακόμα καθαρά το μικρό τους διαμέρισμα. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση το πόσα πολλά παιδιά είχαν! Ένα-ένα έμπαιναν στο σαλόνι να μας γνωρίσουν και δεν τελείωναν! Όταν έδωσα στο μικρό τους κοριτσάκι –μια γλύκα με καστανές μπόυκλες– την κούκλα μου, η χαρά στο πρόσωπό της ήταν τόσο μεγάλη, γούρλωσαν τα λαμπερά ματάκια της και την αγκάλιασε με τέτοια ζεστασιά, λες και ήταν δυο αδερφές που ξανασυναντήθηκαν μετά απο χρόνια. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Γύρισα σπίτι, ξάπλωσα κάτω απο το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας που μοσχοβολούσε και άρχισα να τραγουδώ.




Jerome Kaluta, τραγουδιστής


Τα καλύτερά μου Χριστούγεννα ήταν μια από τις λίγες χρονιές που είχε χιονίσει στην Αθήνα! Η μητέρα μου είχε βγει και γύρισε με χιόνι στα χέρια της, με φωνάζει και μου είχε στήσει παγίδα! Είχαμε χαρεί τόσο πολύ, και το μόνο που χρειάστηκε ήταν λίγο χιόνι!




Αδάμ Τσαρούχης, τραγουδιστής


Ένα από τα ομορφότερα Χριστούγεννα που είχα ήταν τα περσινά και ένα ταξίδι που έκανα στη Ρώμη, που νομίζω είναι από τα ωραιότερα ταξίδια που έχω κάνει στη ζωή μου. Ελπίζω και τα φετινά Χριστούγεννα να είναι το ίδιο δυνατά, με αγάπη και χαρά για όλο τον κόσμο.




Γιώργης Χριστοδούλου, τραγουδιστής/τραγουδοποιός


Τα καλύτερά μου Χριστούγεννα είναι πάντα τα επόμενα! Αν όμως έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σ' αυτά που ήδη πέρασαν, θα διάλεγα τα Χριστούγεννα με φίλους στο Καδακές, το χωριό του Σαλβαδόρ Δαλί. Σ' ένα ψαροχώρι της Μεσογείου, το σπίτι του Δαλ, προσφέρεται για να βγεις από το αυγό και να ξεκινήσεις με όρεξη τη νέα χρονιά




Θοδωρής Βουτσικάκης, τραγουδιστής 


...ήταν όταν ερχόταν ο παππούς και η γιαγιά σπίτι και στολίζαμε μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Ωραία μουσική, μυρωδιές και αναμνήσεις

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο