17 Νοε 2015

Η τέχνη στα πόδια του Sebastian Erras, στους δρόμους του Παρισιού


Ο Γερμανός φωτογράφος Sebastian Erras έχει να παρουσιάσει ένα διαφορετικό αφιέρωμα για τα αξιοθέατα του Παρισιού. Στο project του, «Parisian Floors» που φιλοξενείται στο..... instagram, ορίζει ως αξιοθέατα τα ιδιαίτερα δάπεδα που συναντά στις περιπλανήσεις του στη πόλη. Αναζητά παριζιάνικα δάπεδα με περίτεχνα ψηφιδωτά, πλακάκια με φωτεινά μοτίβα και έντονα γεωμετρικά σχέδια που, ενώ κοσμούν τον χώρο, σπάνια τραβούν την προσοχή των επισκεπτών.


Ακολουθώντας μια σταθερή διαδικασία – μοτίβο, φωτογραφίζει τα ιδιαίτερα αυτά δάπεδα από τη δική του προοπτική, όταν κοιτάει προς τα κάτω. Στο πλαίσιο της κάθε φωτογραφίας επιλέγει να συμπεριλαμβάνει τα παπούτσια του, περνώντας το νόημα πως τέτοιου είδους δάπεδα αποτελούν έργα τέχνης που ξετυλίγονται διακριτικά κάτω από τα πόδια του.


Έτσι, μέσω του Parisian Floors, ο Sebastian Erras προτρέπει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Παρισιού να ανακαλύψουν μια νέα πλευρά της πόλης που δεν την είχαν φανταστεί, από το να μένουν μόνο στα δεδομένα αξιοθέατα.







Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο