20 Νοε 2015

Ε.Ε.: Ο πολιτισμός αποτελεί την ουσιαστική απάντηση στις επιθέσεις του Παρισιού


Οι 28 χώρες της ΕΕ δεσμεύθηκαν σήμερα, μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, να στηρίξουν περισσότερο τον πολιτισμό στην Ευρώπη, ο οποίος.... αποτελεί «μία από τις ουσιαστικές απαντήσεις στη μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία, τον σκοταδισμό, τους κάθε λογής φανατισμούς».

Οι 28 χώρες της ΕΕ δεσμεύθηκαν σήμερα, μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, να στηρίξουν περισσότερο τον πολιτισμό στην Ευρώπη, ο οποίος αποτελεί «μία από τις ουσιαστικές απαντήσεις στη μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία, τον σκοταδισμό, τους κάθε λογής φανατισμούς».

Σε μια κοινή δήλωση που υπογράφηκε σήμερα, οι υπουργοί Πολιτισμού των 28 χωρών της ΕΕ υποστηρίζουν πως «ο πολιτισμός, ακόμη περισσότερο απ” ό,τι στο παρελθόν, έχει να προσφέρει μια κρίσιμης σημασίας συμβολή υπέρ της εξάλλειψης των προκαταλήψεων, υπέρ της ανεκτικότητας, του διαπολιτισμικού διαλόγου, της ολοκλήρωσης και του σεβασμού του άλλου».

«Δίνουμε όρκο να υψώσουμε αυτά τα ιδεώδη και να καταπολεμήσουμε τη βαρβαρότητα και το έγκλημα υιοθετώντας μια ανανεωμένη φιλοδοξία για τον πολιτισμό στην Ευρώπη, στην υπηρεσία ενός κοινού ορίζοντα, τον οποίο έχουμε ανάγκη περισσότερο παρά ποτέ», υπόσχονται.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο