Featured Posts

παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ : prothselida@gmail.com

Μας Αρεσουν

30 Νοε 2015

Ποιος ήταν ο Μηνάς Χατζησάββας: Οι ρόλοι της ζωής του


Άφησε την τελευταία του πνοή στις 20.29 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς, φίλους αλλά ...και θαυμαστές που παρακολουθούσαν την πορεία του. 

Ο Μηνάς Χατζησάββας έχει κερδίσει τη θέση του στο καλλιτεχνικό στερέωμα με το υποκριτικό του ταλέντο τόσο στο σανίδι όσο και στη μικρή οθόνη.


Ο αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και υπήρξε απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου.

Έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Με το ψευδώνυμο «Πρόδρομος Σαββίδης» εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων: «Σπέρμα», «Η χαμένη» και «Δύο σταγόνες βροχή». Το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία του «Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο».

Στο θέατρο έχει στο ενεργητικό του πολλούς και σημαντικούς ρόλους, ενώ είχε παίξει στην Επίδαυρο αρκετές φορές αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.


Ο Μηνάς Χατζησάββας είχε παίξει σε αρκετές γνωστές και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές που τον είχαν κάνει ευρέως γνωστό, ενώ δεκάδες ήταν και οι ρόλοι του στον κινηματογράφο.

Είχε παίξει στη δημοφιλή σειρά «Αναστασία», ενώ είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά «Ανατομία ενός εγκλήματος».


Η τελευταία κινηματογραφική δουλειά είναι ο ρόλος του στην ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Ένας άλλος κόσμος», στην οποία υποδύεται έναν ακροδεξιό, που μισεί τους πρόσφυγες.


Η φιλμογραφία του:

Όμορφες μέρες (1970)

Ιωάννης ο βίαιος (1973)

1922 (1978)

Ανατολική περιφέρεια (1979)

Ρεπό (1982)

Ο έρωτας του Οδυσσέα (1984)

Μια τόσο μακρυνή απουσία (1985)

Η άλλη όψη (1991)

Κλειστή στροφή (1991)

Η εποχή των δολοφόνων (1993)

Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο (1995)

Απόντες (1996)

Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997)

... κι αύριο μέρα είναι (2001)

Ακροβάτες του κήπου (2001)

Μια μέρα τη νύχτα (2001)

Lilly’s story (2002)

Η τρίτη νύχτα (2002)

Ο βασιλιάς (2002)

Ωραία Ελένη (2004)

J.A.C.E. (2011)

Άδικος κόσμος (2011)

Απ' τα κόκαλα βγαλμένα (2011)

Miss Violence (2013)



Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο