17 Οκτ 2015

«Το Homeland είναι ρατσιστικό»: «Σαμποτάζ» στη σειρά με αραβικό γκράφιτι στο σκηνικό! (Photos)


Το σκηνικό στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά Homeland υποτίθεται ότι είναι ένας καταυλισμός Σύρων προσφύγων στον Λίβανο, όμως ένα από τα γκράφιτι μπροστά από τα οποία περνά η πράκτορας....
του CIA Κάρι Μάθισον γράφει στα αραβικά: «Το Homeland είναι ρατσιστικό».

Σε άλλες σκηνές του συγκεκριμένου επεισοδίου της σειράς, που μεταδόθηκε αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ, υπήρχαν και άλλα γκράφιτι με κρυφά μηνύματα στα αραβικά: «Δεν υπάρχει Homeland (πατρίδα)», «Το Homeland δεν είναι σειρά» και «Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία».


Τα γκράφιτι ζωγράφισε στο σκηνικό της σειράς, η οποία γυρίστηκε το καλοκαίρι στο Βερολίνο, ένα τρίο καλλιτεχνών με έδρα τη Γερμανία που αποκαλείται Arabian Street Artists.

Οι συντελεστές της σειράς τους ζήτησαν να κάνουν μια περιοχή στα περίχωρα του Βερολίνου να μοιάζει με έναν καταυλισμό προσφύγων στον Λίβανο και οι καλλιτέχνες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με τον τρόπο που η σειρά παρουσιάζει τις προσπάθειες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Μέση Ανατολή.


Μετά τη μετάδοση του επεισοδίου την Κυριακή και αφού κανείς δεν πρόσεξε τα κρυμμένα μηνύματα, το τρίο των καλλιτεχνών αποκάλυψε τι είχε κάνει.

«Η σειρά έχει γίνει γνωστή ως η πιο μισαλλόδοξη στην τηλεόραση για τον ανακριβή, ιδιαίτερα προκατειλημμένο και ομοιογενή τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει όλους του Άραβες, τους Πακιστανούς και τους Αφγανούς, καθώς και για τον απολύτως λανθασμένο τρόπο που απεικονίζει τη Βηρυττό και το Ισλαμαμπάντ, αλλά και τον μουσουλμανικό κόσμο εν γένει», εξήγησαν οι καλλιτέχνες, ο Χέμπα Άμιν, ο Κάραμ Καπ και ο Στόουν σε ανακοίνωσή τους στον ιστότοπο του Άμιν.


Από την πλευρά του ο συνδημιουργός του Homeland Άλεξ Γκάνζα δήλωσε: «Ευχόμαστε να είχαμε αντιληφθεί τις εικόνες αυτές προτού προβληθούν».

«Καθώς το Homeland πάντα προσπαθεί να είναι ανατρεπτικό και να δίνει έναυσμα για συζητήσεις, δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε αυτή την πράξη καλλιτεχνικού σαμποτάζ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο