10 Οκτ 2015

Η Πενέλοπε Κρουζ σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ για την παιδική λευχαιμία


Η Πενέλοπε Κρουζ, η οποία στην τελευταία της ταινία "Ma Ma" υποδύεται μία γυναίκα που δίνει μάχη με τον καρκίνο του μαστού, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι.... πρόκειται να σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για την παιδική λευχαιμία.

Ανακοίνωσε το νέο της πρότζεκτ η ηθοποιός, λέγοντας πως: "Στόχος μου είναι να ενημερώσω σχετικά με αυτό το ευαίσθητο ζήτημα", δήλωσε η Ισπανίδα ηθοποιός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου ανακοίνωσε τα σχέδιά της.

Το ντοκιμαντέρ θα είναι το πρώτο για τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό και θα αφηγείται τις προσωπικές ιστορίες πολλών παιδιών που πάσχουν από λευχαιμία, δηλαδή μία μορφή καρκίνου του αίματος, μαζί με μαρτυρίες των γονέων και των γιατρών τους.

"Σύντομα θα συναντηθώ με τα παιδιά. Κάποια έχουν ξεπεράσει την νόσο, άλλα την παλεύουν. Εγώ θα είμαι απλώς ένας παρατηρητής κι εκείνα θα αφηγούνται στον κόσμο τι συμβαίνει", είπε η Κρουζ, 41 ετών.

"Φυσικά θα είναι δύσκολο γιατί θα περνάω χρόνο με πολλά παιδιά που πάσχουν από αυτή την νόσο. Τα παιδιά αυτά θα μοιραστούν μαζί μου τις φρικτές τους εμπειρίες".

Όπως είπε η ηθοποιός, ελπίζει το ντοκιμαντέρ της να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους για να εργαστούν στον τομέα της έρευνας ώστε να βρουν μία θεραπεία για αυτή την νόσο.

"Οτιδήποτε έχει να κάνει με παιδιά, αν μπορούμε να βοηθήσουμε έστω και λίγο, θα με έκανε πολύ χαρούμενη", είπε η Κρουζ, η οποία έχει δύο παιδιά με τον σύζυγό της κι επίσης βραβευμένο με Όσκαρ Χαβιέρ Μπαρδέμ.

Στην ταινία του Χούλιο Μεδέμ "Ma Ma", η οποία ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ισπανία τον περασμένο μήνα, η Κρουζ υποδύεται την Μάγκντα, μία άνεργη δασκάλα και μητέρα ενός μικρού αγοριού, η οποία αντιμετωπίζει τον καρκίνο με τον οποίο διαγιγνώσκεται με αισιοδοξία και θάρρος.

Η Κρουζ έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2001 από ρόλους της σε χολιγουντιανές ταινίες όπως οι "Vanilla Sky"και "Blow".

Τιμήθηκε με βραβείο Όσκαρ ΄Β Γυναικείου Ρόλου για την ταινία του Γούντι Άλεν "Vicky Cristina Barcelona" το 2008.

"Ποτέ δεν θα σταματήσω να παίζω. Για μένα είναι κάτι σαν ναρκωτικό. Σταμάτησα να κάνω πολλές ταινίες επειδή τώρα έχω οικογένεια", δήλωσε η Κρουζ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο