8 Οκτ 2015

27η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην Πάτμο


Από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι και 1 Νοεμβρίου 2015 το νησί της Αποκάλυψης θα αλλάξει όψη. Ένα πολύβουο μελίσσι θα κατακλύσει το νησί και θα ...
αναβάλλει για μερικές μέρες τον αποχαιρετισμό της καλοκαιρινής περιόδου. Οι πιστοί στην βασίλισσα των τεχνών, που είναι το θέατρο, απ΄ όλο το Αιγαίο, θα αρχίσουν να καταφθάνουν για το τακτικό ετήσιο ραντεβού τους που πραγματοποιείται φέτος στην Πάτμο.

Τα μεγέθη της εκδήλωσης είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Στην Πάτμο καταρρίπτεται ξανά, (μετά το 1999 που είχε φιλοξενηθεί η 12η Συνάντηση με 23 ομάδες) το ρεκόρ συμμετοχών. 11 ημέρες, 26 ερασιτεχνικοί Θίασοι με 26 διαφορετικά έργα, περισσότερα από 550 άτομα από 17 νησιά, καθημερινές παραστάσεις σε τρεις θεατρικές σκηνές και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις θα συγκροτήσουν αυτή την μοναδική θεατρική πανδαισία. 

Η Συνάντηση στηρίζεται οικονομικά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, το Δήμο Πάτμου και το Πνευματικό του Κέντρο καθώς και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Την κεντρική ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ομοσπονδία των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου (ΟΕΘΑ) ενώ από κοντά ο Δήμος Πάτμου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου και πολλοί εθελοντές συμμετέχουν στις πυρετώδεις ετοιμασίες που γίνονται αυτές τις μέρες στο νησί, προσπαθώντας να καλύψουν την καθυστέρηση που προηγήθηκε κυρίως λόγω των εκλογών.

Παρά την οικονομική κρίση και τις ειδικές συνθήκες που περνά η χώρα μας, οι φορείς που συνδράμουν την εκδήλωση με επικεφαλής την Γενική Γραμματεία Αιγαίου, έχουν κατανοήσει ότι ο θεσμός αυτός αποτελεί καθαρόαιμη διττή επένδυση. Αφενός γιατί δημιουργεί ένα κύμα μετακίνησης ανάμεσα στα νησιά και σημαντική οικονομική δραστηριότητα που απολαμβάνει το νησί που φιλοξενεί , αφετέρου με την πολιτιστική ευκαιρία που δίνεται στους ερασιτέχνες να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους στοιχεία της τέχνης που αγαπούν. Οι συναντήσεις αυτές για πολλές ομάδες και συλλόγους είναι ένα κίνητρο να δημιουργούν παραστάσεις που πρώτα απολαμβάνουν οι τοπικές κοινωνίες τους και μετά μέσω των συναντήσεων οι ερασιτέχνες των άλλων νησιών και βεβαίως οι κάτοικοι του νησιού που την φιλοξενούν.

Ευχόμαστε ένα υπέροχο ταξίδι γιατί το θέατρο ταξιδεύει και μας ταξιδεύει!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο