22 Οκτ 2015

Λάρισα: Πανευρωπαϊκή έκθεση κόμικς από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου


Δημιουργούς κόμικ από 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα φιλοξενήσει η Λάρισα, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το....
2021, και με στόχο να παρουσιαστεί το πνεύμα του προγράμματος της υποψηφιότητας.

Σε μια μοναδική έκθεση που αναδεικνύει το πλούσιο πολιτισμικό έργο της ευρωπαϊκής δημιουργίας και την παγκοσμιότητα των εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιούν τα κόμικς για να μεταδώσουν μηνύματα, σκέψεις και συναισθήματα, η έκθεση με τίτλο «Γέφυρες: Η Ευρωπαϊκή Γλώσσα των Κόμικς», ανοίγει τις πύλες της στις 24 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών της 9ης Τέχνης και θα πραγματοποιηθεί στο Προσκήνιο Πολιτισμού (ΟΥΗΛ), στο κέντρο της Λάρισας.

Προσκεκλημένοι μεταξύ άλλων οι διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, D’ Israeli από τη Μεγάλη Βρετανία, Zoltan Fritz από την Ουγγαρία, Alexandru Ciubotariu από τη Ρουμανία και ο Έλληνας Τάσος Αποστολίδης, οι οποίοι θα συμμετάσχουν και σε παράλληλες εκδηλώσεις όπου θα μοιραστούν με το κοινό τη δημιουργική τους τεχνογνωσία.

Παράλληλα με την κεντρική έκθεση θα παρουσιαστεί το έργο των Γιώργου Ακοκαλίδη και Τάσου Αποστολίδη «Οι Κωμωδίες Του Αριστοφάνη Σε Κόμικς» που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα εγχώρια κόμικς και φέτος γιορτάζει 30 χρόνια κυκλοφορίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 10 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο, από τις 16:00 έως τις 21:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 έως τις 21:00.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο