17 Σεπ 2015

Πρόγραμμα προβολών στον όμορφο κήπο του Πολυχώρου «Χυτήριο»

Είσοδος ελεύθερη.

• ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΙΝΑ ΜΠΛΟΥΜ. 

Έναρξη στις 20:30. 

Η Καταρίνα Μπλουμ, μια νεαρή οικιακή βοηθός, που έπειτα από σκληρή δουλειά...... έχει καταφέρει ν’ αποκτήσει διαμερισματάκι και - μεταχειρισμένο - Φολκσβάγκεν, γίνεται άθελά της «πρόσωπο της ημέρας»: σ’ ένα αποκριάτικο πάρτι, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Λούντβιχ Γκαίτεν που, όπως αποδεικνύεται, καταζητείται από την αστυνομία για διάφορα «εγκλήματα». Έτσι η Καταρίνα βρίσκεται άξαφνα στο στόχαστρο του κίτρινου Τύπου…

Βασισμένη στο βιβλίο «Η χαμένη τιμή της ΚαταρίναΜπλουμ» του σημαντικού – Νομπελίστα – Γερμανού συγγραφέα Χάινριχ Μπελ (HeinrichBoll). Γυρισμένη το 1975 από τους εξίσου σημαντικούς ΦόλκερΣλέντορφ&Μαργκαρέτ Φον Τρότα, παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ, μια «σπουδή» στη βία και πού μπορεί να οδηγήσει.

Διάρκεια: 106 λεπτά

Πολιτική ταινία γυρισμένη στη Γερμανία το 1975

Σκηνοθεσία:Φόλκερ Σλέντορφμε τους: Άντζελα Βίνκλερ, Μάριο Άντορφ




ΚΙΚΑ

Έναρξη στις 23:00. 

Είναι πραγματικά αδύνατο να περιγράψει κανείς την υπόθεση μιας ταινίας του Αλμοδόβαρ με λίγες λέξεις. Πόσο μάλλον την ΚΙΚΑ, μια παρέλαση χαρακτήρων, ένα συνονθύλευμα μαύρης κωμωδίας και μελοδραματικής περιπέτειας, μια ανορθόδοξη και πολυπρισματική δημιουργία που σηματοδοτεί το τέλος της αναρχικής περιόδου του σκηνοθέτη και την αρχή της περιόδου της ευαισθησίας, του μελοδραματισμού και των χαρακτήρων.

Ασυνήθιστοι ήρωες μιλούν για συνηθισμένα πράγματα. Μια μακιγιέζ νεκρών, ένας φωτογράφος εσωρούχων, ένας συγγραφέας, ένας κατ’ επιλογήν βιαστής, μια διάσημη τηλεπαρουσιάστρια συνθέτουν μια σύγχρονη παραβολή για τη βία και το σεξ, καταφέρνοντας ταυτόχρονα μια αδυσώπητη γροθιά στην απανθρωπιά των media.

Την αλμοδοβαρική γοητεία της ταινίας ενισχύουν τα διαστημικά κοστούμια του Γκοτιέ, ο οποίος βρήκε στο πρόσωπο της Βικτόρια Αμπρίλ το απόλυτο μοντέλο της εκκεντρικής μόδας, ενώ η Βερόνικα Φορκέ κέρδισε για την ερμηνεία της το βραβείο Γκόγια.


Σκηνοθεσία:Pedro Almodóvar

Παίζουν:Victoria Abril, Peter Coyote, Verónica Forqué 

Διάρκεια: 114 λεπτά



• ΤΡΙΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015. 

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΡΑΟΥΝ

Έναρξη στις 20:30. 

Η Μαρία και ο Χέρμαν παντρεύονται βιαστικά κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Περνούν την νύχτα μαζί και την επόμενη ο Χέρμαν φεύγει για το μέτωπο. Όταν ο πόλεμος τελειώνει η Μαρία πληροφορείται ότι ο Χέρμαν έχει σκοτωθεί. Ο Χέρμαν όμως επιστρέφει ξαφνικά και βρίσκει την Μαρία στην αγκαλιά ενός Αμερικανού στρατιώτη... Μια γυναίκα η οποία γνωρίζει πάνω της τη θύελλα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του «οικονομικού θαύματος» της Γερμανίας στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Το πιο εμπορικό φιλμ του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ¬'78, με τη ΧάναΣιγκούλα στο ρόλο που ταυτίστηκε μαζί του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

1978 

Σκηνοθεσία: Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ με τους: ΧάναΣιγκούλα, Κλάους Λέβιτς, Ιβάν Ντενί


ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Έναρξη στις 23:00.

Τέσσερις γυναίκες για δύο άντρες, πολύ χρώμα και θεότρελο σενάριο. Βραβείο ερμηνείας (ΚάρμενΜάουρα) και νεανικής ταινίας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας και βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ Βενετίας.

Ο Ιβάν μετά από πολλά χρόνια σχέσης με την σύντροφο του και συνάδελφό του στις μεταγλωττίσεις ταινιών, Πέπα την χωρίζει, αφήνοντάς της ένα μήνυμα στο τηλεφωνητή. Η Πέπα ψάχνει απεγνωσμένα να τον βρει και να του ζητήσει εξηγήσεις, αλλά δεν τον βρίσκει πουθενά. Στο σπίτι του θα συναντήσει τη γυναίκα του που έχει βγει πρόσφατα από το ψυχιατρείο, ενώ την ίδια στιγμή η φίλη της Πέπα, Καντέλα έρχεται να μείνει στο σπίτι της, γιατί φοβάται τον τρομοκράτη εραστή της. Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και ο Κάρλος στο σπίτι, ο γιος του Ιβάν με την αρραβωνιαστικιά του!


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παραγωγή: Ισπανική

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδοβάρ

Πρωταγωνιστούν:ΚάρμενΜάουρα, Αντόνιο Μπαντέρας, ΤζουλιέταΣεράνο



• ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

METROPOLIS

Έναρξη στις 21:00. 

Στο μέλλον, η τρανή πόλη «Μητρόπολη» είναι το καμάρι του σύγχρονου κόσμου: παράδειγμα υψηλής τεχνολογίας, στολίδι της πιο μοντέρνας αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά πανύψηλα κτήρια, εναέρια κυκλοφορία, πλούτο, διασκέδαση -ένας εξελιγμένος παράδεισος που απολαμβάνουν οι λίγοι, οι αστοί. Κυβερνήτης όλου αυτού είναι ο ΤζοΦρέντερσεν, που διοικεί την πόλη από το τεράστιο γραφείο του στην κορυφή ενός ουρανοξύστη. Αυτή η πανέμορφη ουτοπία όμως δεν κινείται μόνη της. Είναι ένας καλο-λαδωμένος μηχανισμός, που λειτουργεί νύχτα-μέρα από τον εξαντλητικό κόπο και μόχθο των εργατών. Στα έγκατα της γης, κάτω από την πόλη με την έντονη ζωή, βρίσκονται στρατιές εργατών που ζουν και χειρίζονται τις μηχανές, ώστε όλα να λειτουργούν ρολόι στην επιφάνεια της γης. Κάθε μέρα, οι εργάτες εξουθενωμένοι από την σκληρή δουλειά επιστρέφουν στα ταπεινά σπίτια τους και στις οικογένειές τους, μόνο και μόνο για να ξεκινήσει η επόμενη βάρδια με άλλους εργάτες… Όμως, αυτή η κατάσταση, με τους αστούς να χαίρονται τη ζωή που τους προσφέρει ο μόχθος των εργατών, σύντομα θα αλλάξει, όταν ο γιος του Φρέντερσεν, ο Φρέντερ, που ζει μια ξένοιαστη ζωή γεμάτη γλέντια, γνωρίζει κατά τύχη την όμορφη Μαρία, κόρη ενός εργάτη. Ο Φρέντερ ερωτεύεται κεραυνοβόλα την αγνή Μαρία, την ακολουθεί στην πόλη των εργατών και συγκλονίζεται όταν ανακαλύπτει ότι η δική του ευτυχία στηρίζεται στον κόπο ενός ολόκληρου κόσμου, που δεν γνώριζε καν ότι υπάρχει. Όταν ο πατέρας του, όμως, βλέπει την επιρροή της Μαρίας στους εργάτες, αποφασίζει να δώσει ένα μάθημα στους εργάτες, για να μην τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι. Συναντά λοιπόν τον μισότρελο επιστήμονα Ρότβανγκ, και του δίνει εντολή να δώσει της μορφή της Μαρίας σε ένα ρομπότ που έχει φτιάξει. Το ρομπότ θα παρασύρει τους εργάτες σε απερίσκεπτες πράξεις, που θα πληρώσουν με το αίμα τους. Ο Ρότβαγκ αιχμαλωτίζει τη Μαρία και φτιάχνει το μοχθηρό ρομπότ, το οποίο αρχίζει το διαβολικό έργο του. Ο Φρέντερ στην αρχή δεν καταλαβαίνει την αλλαγή της αγαπημένης του Μαρίας… Θα παλέψει όμως για την αγάπη του και για την ανακάλυψη της αλήθειας. Και, μόλις οι συνέπειες των καταστρεπτικών πράξεων της ψεύτικης Μαρίας αρχίσουν να φαίνονται, η Μητρόπολη, πάνω και κάτω από τη γη, δεν θα είναι ποτέ η ίδια… 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διάρκεια: 153'

Παραγωγή: Γερμανική

Σκηνοθεσία: Φριτς Λανγκ

Πρωταγωνιστούν:ΑλφρεντΑμπελ, ΓκουστάβΦρούχλις, ΦριτζΡασπ, Μπριγκίτε Χελμ


ΧΥΤΗΡΙΟ

ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

THEATRE / ARTCAFE

www.chytirio.gr

Ιερά Οδός 44, Γκάζι

Στάση Μετρό "Κεραμεικός"

Πληροφορίες: 210 3412313 - 6951787821 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο