16 Σεπ 2015

Ο Οδυσσέας στην παλιά πόλη

Ο Οδυσσέας στην παλιά πόλη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου.... Κρήτης και ειδικότερα το ΕΔΙΒΕΑ, σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης-Εικαστικά Εργαστήρια, τον Δήμο Ρεθύμνης και την ΚΕΔΗΡ, διοργανώνουν το πρώτο καινοτομικό πρόγραμμα ανάπτυξης της δημιουργικότητας μαθητών δημοτικού σχολείου με τίτλο «Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ στην παλιά πόλη».

Με αφετηρία τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου, τα παιδιά θα ξεναγηθούν με δημιουργικό τρόπο στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, θα εξερευνήσουν τα κυριότερα ιστορικά σημεία και θα ανακαλύψουν τις μυστικές γωνιές της.

Στα εικαστικά εργαστήρια, και στο εργαστήριο Η/Υ του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα παιδιά μέσα από τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, το βίντεο, τις κατασκευές, τα εκπαιδευτικά παιγνίδια και τις νέες τεχνολογίες, θα δημιουργήσουν συνεργατικά τη δική τους ψηφιακή αφήγηση με τη βοήθεια του κεντρικού ήρωα του προγράμματος του «ΟΔΥΣΣΕΑ».

Στο τέλος του προγράμματος οι μικροί δημιουργοί θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν; Μαθητές Δημοτικών σχολείων 1ης – 3ης Δημοτικού

Που θα γίνουν τα εργαστήρια; Τα εργαστήρια θα γίνουν στα εικαστικά εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Χειμάρρας 8) και στα εργαστήρια Η/Υ του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πότε θα γίνονται τα εργαστήρια; θα γίνονται κάθε Σάββατο 9.30-15.30 και θα διαρκέσουν 3 μήνες (12 Σάββατα)

Ώρες προσέλευσης παιδιών: 9.30-10 το πρωί, 

Πότε ξεκινάμε; Ξεκινάμε Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 και ολοκληρώνουμε Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής; το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 120 ευρώ (στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και το κόστος των υλικών). Επίσης προβλέπεται μειωμένο κόστος συμμετοχής (-50%) στα αδέλφια (για το 2ο και 3ο παιδί).

Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή: 

1. Τηλεφωνικά στην κ. Ντίνα Λεμπιδάκη (Εικαστικά εργαστήρια Δήμου Ρεθύμνης) στο τηλέφωνο 2831057353 καθημερινά ώρες: 09:00 – 14:00 ή

2. με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο ikaerg@cca.gr

Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: Παρασκευή 25/9/2015

Περισσότερες πληροφορίες στο www.epimorfosi.org.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο