28 Σεπ 2015

Θέατρο ανοιχτό σε όλους - Εργαστήρια Εθνικού Θεάτρου


Το Εθνικό Θέατρο ξεκινάει τους νέους κύκλους σπουδών σε τεχνικές και ειδικά χαρακτηριστικά που αφορούν στη Σκηνογραφία, Μουσική και Φωτισμούς και στα οποία θα διδάξουν.... καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρου τους. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Σχολείον – Ειρήνης Παπά, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν έως και 30 Οκτωβρίου. Πληροφορίες στο 210.5288178 


Εργαστήριο εισαγωγής στους φωτισμούς: 

Διδάσκουν: Αλέκος Αναστασίου, Σάκης Μπιρμπίλης

Διάρκεια: 3 Δεκεμβρίου 2015 – 1 Ιουνίου 2016 

Πότε: Κάθε Τετάρτη 13.00-17.00

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20

Κόστος συμμετοχής: €300 (€50 τον μήνα)

Προϋποθέσεις: βιογραφικό σημείωμα και ένα μικρό κείμενο όπου θα αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο θέλει κάποιος να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο εργαστήριο. 

Θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις.




Εργαστήριο σύνθεσης μουσικής για το Θέατρο 

Διδάσκουν: Νίκος Κυπουργός, Κορνήλιος Σελαμσής 

Διάρκεια: 4 Δεκεμβρίου 2015 – 2 Ιουνίου 2016 

Πότε: Κάθε Πέμπτη 13.00-17.00 (16.00-20.00)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20

Κόστος συμμετοχής: €300 (€50 τον μήνα)

Προϋποθέσεις: βιογραφικό σημείωμα (όπου θα αναφέρονται οι βασικές μουσικές σπουδές) και ένα μικρό κείμενο όπου θα αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο θέλει κάποιος να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο εργαστήριο. Επίσης θα πρέπει να στείλει μια ολιγόλεπτη μουσική σύνθεση είτε σε παρτιτούρα είτε σε ηχογράφηση (audio ήmidi), η διάρκεια του οποίου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 5 λεπτά. Θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις μετά από επιλογή




Εργαστήριο εισαγωγής στη σκηνογραφία-ενδυματολογία

Διδάσκουν: Ελένη Μανωλοπούλου, Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Διάρκεια: 1 Δεκεμβρίου 2015 – 1 Ιουνίου 2016 

Πότε: Κάθε Τρίτη 16.00-20.00

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20

Κόστος συμμετοχής: €300 (€50 τον μήνα)

Προϋποθέσεις: βιογραφικό σημείωμα και ένα μικρό κείμενο όπου θα αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο θέλει κάποιος να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο εργαστήριο. Θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις μετά από επιλογή. 

Με την ευκαιρία σημειώνεται ό,τι στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Εθνικού Θεάτρου, οι πρώτες δυο εβδομάδες παραστάσεων (Τρίτη έως Παρασκευή) του Σιμιγδαλένιου, έχουν παραχωρηθεί σε οργανισμούς φροντίδας παιδιών, σε παιδιά μεταναστών, σε παιδιά που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση καθώς και σε παιδιά ειδικών κοινωνικών ομάδων, τα οποία την παρακολουθούν με ενθουσιασμό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τόσο οι «Ανοιχτές Πρόβες», όσο και το Studio συγγραφής, «αγκαλιάστηκαν» άμεσα από τον κόσμο, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο