16 Σεπ 2015

Ο πολιτισμός ξεπερνά την κρίση…

Για μια ακόμη φορά η Ένωση Γυναικών Λεύκης απέδειξε πως η ενότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να μας κρατήσουν όρθιους, να μας ανοίξουν δρόμους και να μας προσφέρουν αγαθά που δεν πηγάζουν από.... το χρήμα.

Η γνώση που δε μένει ανεκμετάλλευτη, η εμπειρία που καθοδηγεί, ο σεβασμός που κατευθύνει, ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι γυναίκες της Λεύκης στην εκδήλωσή τους. «Σπόρος, Χώμα, Ήλιος και Νερό», απλά και πολύτιμα, οδηγοί στο ταξίδι της ζωής, αυτά που σμίγουν παρελθόν και παρόν, αυτά που καθορίζουν το μέλλον. Μια αξέχαστη βραδιά για όσους παραβρέθηκαν, μια βραδιά ζεστής φιλοξενίας και παραδοσιακής τεχνογνωσίας, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και θύμισε άλλες εποχές, εποχές χαράς, εποχές ηρεμίας.

Το γνήσιο και το απλό, ένα «τόλμημα», όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, με απόλυτη επιτυχία, ένα θαυμαστό ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων, μια απόδειξη πως ακόμα αντέχουμε, πως ακόμα μπορούμε, ένα μάθημα που μας κάνει καλύτερους, μια ιδέα για να μπορέσουμε να κινηθούμε ξανά και να βγούμε και πάλι νικητές.

Συνοδός σε αυτό το ταξίδι το «1827», το εξαιρετικό κρασί των αμπελώνων Ναυαρίνου, με το φίλο και αρωγό του συλλόγου, Τάσο Ψυχογιό, να το προσφέρει και να ξεναγεί στις εκλεκτές αυτές γεύσεις.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του συλλόγου Διονυσία Χρυσομπόλη ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης που εργάστηκαν όλο το καλοκαίρι για αυτή τη θαυμάσια φθινοπωρινή γιορτή, τους καλεσμένους, τον πρόεδρο της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Ανδρέα Ματθιουδάκη, συνεπή αρωγό του συλλόγου, καθώς και τις προέδρους του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Βάσω Καλκαβούρα και του Συλλόγου Φίλων Χορωδίας Γαργαλιάνων, Ελίζα Βλαχαδάμη.

«Κλείνοντας τη γιορτή αυτή, ξεκινάμε μια άλλη. Τη γιορτή του σταφυλιού του μούστου και των προϊόντων του, που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι»… Με αυτά τα λόγια η κα Χρυσομπόλη, προσκάλεσε τους καλεσμένους στην επόμενη γιορτή, στο τέλος του μήνα.dpuf

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο