25 Σεπ 2015

Πρόγραμμα προβολών στον Πολυχώρο «Χυτήριο»


• ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015.

-ΣΕΞ , ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΤΑΙΝΙΕΣ

Έναρξη στις 19:45.

Είσοδος ελεύθερη. 

Το σεξ και η κάθε είδους σεξουαλική ιδιαιτερότητα ....στον κινηματογράφο πουλάει. Ο Soderbergh το ξέρει πολύ καλά αυτό, αλλά δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει και πολύ. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η άρτια ανάλυση των τεσσάρων χαρακτήρων του και οι συμβολισμοί. Το σεξ δεν είναι παρά το εργαλείο, το μέσο που χρησιμοποιεί ο σκηνοθέτης για να προσεγγίσει το θέμα του. Οι ερμηνείες θα σας αρέσουν και η σκηνοθεσία το ίδιο, το σενάριο δεν μπορεί παρά να σας εντυπωσιάσει. Διαχειρίζεται ένα θέμα αρκετά προκλητικό και παρόλα αυτά αποφεύγει τα κάθε λογής κλισέ και τις σεναριακές κακοτοπιές. Χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά σεναριακούς υπαινιγμούς αποφεύγοντας επιμελώς τις έντονες σεξουαλικές σκηνές. Αυτή η σεναριακήυπαινικτικότητα λειτουργεί με έναν τρόπο μοναδικό που θα σας κάνει να νιώσετε ταυτόχρονα ότι σας «σφάζει με το γάντι» αλλά και ότι σας βάζει στη διαδικασία τού να μην πλήττετε ούτε στιγμή και να μην περιμένετε με αγωνία το έντονο πάθος, αλλά το μοναδικό ξεδίπλωμα των χαρακτήρων. 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία:Στ.Σόντερμπεργκμε τους:Άντι Μακ Ντάουελ, Τζέιμς Σπέιντερ, Λόρα Σαν Τζιάκομο, Πίτερ Γκάλαχερ


-ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ-VOLVER

Έναρξη στις 22:15

Είσοδος ελεύθερη. 

Δύο χρόνια μετά την "Κακή Εκπαίδευση" ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει με μία ταινία που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών και θα συναρπάσει για ακόμα μία φορά με την ευαισθησία, την εκκεντρικότητα και το χιούμορ της.

Τρεις γενιές γυναικών συνυπάρχουν με την τρέλα, τα ψέματα και την πρόληψη για το θάνατο να δίνουν την ιδιαίτερη μορφή στην καθημερινότητά τους. Η Ραϊμούντα ζει στην Μαδρίτη με την κόρη της Πάουλα και τον άντρα της Πάκο που είναι μονίμως μεθυσμένος. Η αδελφή της Σόλε είναι χωρισμένη και εργάζεται κρυφά ως κομμώτρια. Ένα τραγικό συμβάν από την παιδική τους ηλικία σημαδεύει την καθημερινότητά τους και, όταν η θεία τους πεθαίνει, το παρελθόν επιστρέφει για να τις στοιχειώσει.

Ταινία γυναικών και «φαντασμάτων», το Volver σηματοδοτεί τη συνάντηση της ΚάρμενΜάουρα με τον αγαπημένο της σκηνοθέτη, δεκαοχτώ χρόνια μετά τις Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης, και σφραγίζει ανεξίτηλα τη μεγάλη παράδοση των πρωταγωνιστριών του, με μια αποκαλυπτική ερμηνεία ζωής από την Πενέλοπε Κρουζ.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρμε τους:Πενέλοπε Κρουζ, ΚάρμενΜάουρα, Λόλα Ντουένιας




• ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015.

-Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.

Έναρξη στις 19:45

Είσοδος ελεύθερη. 

Ένα από τα πιο καυστικά σχόλια του Hollywood πάνω στον ίδιο του το μύθο. O μίτος της «Λεωφόρου της Δύσης», ξετυλίγεται από ένα νεκρό που επιπλέει σε μια πισίνα του Μπέβερλι Χίλς. Μελόδραμα και φιλμ νουάρ ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από την μπαγκέτα ενός από τους πιο ευρηματικούς «μαέστρους» του Hollywood («Σαμπρίνα», «Μάρτυρας Κατηγορίας», «Μερικοί το προτιμούν καυτό»). Από τα πιο δυνατά χαρτιά της ταινίας, οι εξαιρετικές ερμηνείες αρχής γενομένης με αυτήν της ΓκλόριαΣουάνσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, του ηθοποιού και σκηνοθέτη Έριχ Φον Στρόχάϊμ στον ρόλο του υπηρέτη, ενώ εντύπωση προκαλούν και τα περάσματα των πολύ γνωστών για την εποχή, Σεσίλ ΝτεΜιλ και ΜπάστερΚίτον. Κορύφωση του δράματος της απόγνωσης ή της καλλιτεχνικής «ταπείνωσης», όπως την χαρακτήρισε ο Φίλιπ Ροθ, το ελεγειακό και παράλληλα μεγαλειώδες μέσα στον ολοκληρωτικό ξεπεσμό γκρο πλαν της Νόρμα, πριν πέσει η αυλαία. Τρία Οσκαρ και τέσσερις Χρυσές Σφαίρες.

Υπόθεση:

Η Νόρμα είναι μια ξεπεσμένη σταρ του βωβού κινηματογράφου, που ζει με τον Μαξ, μπάτλερ, πρώην σκηνοθέτη και άνδρα της, στη SunsetBoulevard γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 50 και ονειρεύεται την επιστροφή της στην οθόνη. Κάποια στιγμή θα συναντήσει τον Τζο, έναν ασήμαντο σεναριογράφο που κυνηγημένος από τους πιστωτές του, βρίσκει καταφύγιο στην έπαυλή της, και ο οποίος θα της υποσχεθεί ένα δυναμικό comeback στο σινεμά. Αμέσως αναπτύσσεται μεταξύ τους μια σχέση εξάρτησης και πάθους. Ωστόσο, ο Τζο θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί μια νεότερη κοπέλα, με αποτέλεσμα η Νόρμα να χάσει τελείως τη λογική της από τη ζήλια. Με τον καιρό εκείνος, αρχίζει να νιώθει φυλακισμένος. Εκείνη, όμως, δεν θα τον αφήσει να την εγκαταλείψει έτσι εύκολα...


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παραγωγή: Αμερικανική 1950

Σκηνοθεσία:ΜπίλιΓουάιλντερ

Πρωταγωνιστούν:ΓκλόριαΣουάνσον, Εριχ Φον Στρόχάϊμ, Γουίλιαμ Χόλντεν, ΝάνσιΟλσον




-ΚΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Έναρξη στις 22:15

Είσοδος ελεύθερη. 

Ο Ενρίκε (FeleMartinez) είναι σκηνοθέτης. Μια μέρα του χτυπά την πόρτα ένας φιλόδοξος νεαρός με ένα σενάριο στα χέρια. Είναι ο Ιγκνάσιο (GaelGarcíaBernal), ένας παλιός συμμαθητής του Ενρίκε από το καθολικό σχολείο, κουβαλώντας τις στιγμές από τα σκληρά παιδικά χρόνια σε ένα σενάριο και ζητά από τον Ενρίκε να το διαβάσει. Το σενάριο είναι η ιστορία των τρυφερών στιγμών των δυο αγοριών αλλά και της κακοποίησης του Ιγκνάσιο από τον ιερέα του σχολείου.. Ο Ενρίκε αποφασίζει να το κάνει ταινία. 

Προφανώς, ο Almodovar κάνει ακριβώς το ίδιο εκμεταλλευόμενος στο έπακρο το τρικ της ταινίας μέσα στην ταινία.. Ξεκινώντας από μια καθαρά αυτοβιογραφική αφετηρία, επενδύει το φαινομενικά ρισκαδόρικο υλικό του με μια καταπληκτικά ενορχηστρωμένη ιστορία με ευφυέστατη δομή και ανατροπές.. Η τεχνική των flash-back και του montage βρίσκουν την αρτιότερη εφαρμογή τους σε μια αφήγηση που εντυπωσιάζει με το πόσο έντεχνα ξεγλιστράει από την πραγματικότητα της ιστορίας, στην ερμηνεία της στην ταινία (μέσα στην ταινία) και αντίθετα κάνοντας τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και την ψευδαίσθηση τόσο γοητευτικά δυσδιάκριτα. Οι ταυτότητες των ηρώων συγχέονται αλλά ο Almodovar αφηγείται με οικονομία τις σκηνές των πρωταγωνιστών του προς όφελος του ρυθμού και ο γόρδιος δεσμός του αλμοδοβαρικούpuzzle λύνεται με μαεστρία στο, πιθανότατα, εντυπωσιακότερο σενάριο των τελευταίων ετών.

Το σενάριο, πήρε στον Almodovar 10 χρόνια για να το ετοιμάσει. Σπουδαία αφηγηματική ικανότητα του σπουδαίου Ισπανού δημιουργού, προετοιμαστείτε απλά για το καλύτερο σενάριο του.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρμε τους:Γκαέλ Γκαρσία Μπενράλ, ΦέλεΜαρτίνεθ, Χαβιέ Καμάρα, ΝτάνιελΧιμένεςΚάτσο



• ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015


-Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΛΙΕΣ

Έναρξη στις 20:00.

Είσοδος ελεύθερη. 

Ρομαντική ιστορία από την κλασική εποχή του Χόλιγουντ, με την «Κυρία με τις καμέλιες» να τρελαίνεται για τις διασκεδάσεις, τις γνωριμίες, τα φλερταρίσματα, τους έρωτες και φυσικά τις καμέλιες. Το θεατρικό έργο του Αλέξανδρου Δουμά του υιού (του γιου του Αλέξανδρου Δουμά που έγραψε τους «Τρεις Σωματοφύλακες» κλπ) μετέφερε στο πανί το 1936 ο GeorgeCukor, ο επονομαζόμενος και σκηνοθέτης που αγαπούσε τις γυναίκες. Ρομαντισμός, ανεκπλήρωτοι πόθοι, έρωτας που θυσιάζεται για το καλό του αγαπημένου και πάνω από όλα η απόλυτη ντίβα της εποχής, η GretaGarbo. Μόνο για αυτήν καθόμαστε και παρακολουθούμε το ερωτικό τρίγωνο με αυτήν στην κορυφή και έναν ερωτευμένο νεαρό (RobertTaylor) που μπορεί να της προσφέρει απλόχερα αγάπη στη μία άκρη και έναν πλούσιο βαρόνο στην άλλη που μπορεί να της δώσει τα προς το ζειν. Όλα στη ζωή όμως έχουν ημερομηνία λήξης, κι έτσι η Garbo θα διαλέξει τη ρεαλιστική λύση, αφήνοντας στην άκρη τη ρομαντική, ιδανική αγάπη. Η Garbo προτάθηκε για άλλο ένα Όσκαρ ερμηνείας. Η ταινία αν και έκανε πρεμιέρα το Δεκέμβριο του `36, κυκλοφόρησε κανονικά μέσα στο `37, γι` αυτό και προτάθηκε για Όσκαρ με τις υπόλοιπες ταινίες της χρονιάς εκείνης. 

Η ταινία είναι μια κατάθεση ψυχής πολλών ανθρώπων και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που την καθιστούν αριστούργημα. Το άλλο σαφώς είναι η αιώνια διάθεση των ανθρώπων να συγκινούνται με καταραμένους έρωτες και πάθη. 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθέτης:GeorgeCukor

Πρωταγωνιστές:GretaGarbo, LionelBarrymore, RobertTaylor








-VIVA LAS VEGAS

Έναρξη στις 22:15

Είσοδος ελεύθερη. 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΕΛΒΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ ΤΟΥ: Ένας οδηγός αγώνων φτάνει στο Λας Βέγκας. Ξεμένει από χρήματα και ερωτεύεται μια όμορφη γυμνάστρια. Όμως, κινδυνεύει να τη χάσει εξαιτίας ενός γυναικοκατακτητή συναδέλφου του. 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία:George SidneyII με τους Elvis Presley - Ann Margret

ΧΥΤΗΡΙΟ

ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

THEATRE / ARTCAFE

www.chytirio.gr

Ιερά Οδός 44, Γκάζι

Στάση Μετρό "Κεραμεικός"

Πληροφορίες: 210 3412313 - 6951787821 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο