15 Σεπ 2015

«Ολόγυρα Ολότελα Ολόιδιοι»: Μία παράσταση κατά της σχολικής βίας!

Ο Θεόδωρος Κανδηλιώτης και η Κατερίνα Τσατσαράγκου, αντλούν υλικό από το φαινόμενο της σχολικής βίας και κάνουν.... bullying στα συναισθήματα του φόβου και της ντροπής, με μοναδικό όπλο τους, το γέλιο!

Ένα στρουμπουλός μπόμπιρας, θύμα bullying, από ξάδελφο και συμμαθητές είναι ο κεντρικός ήρωας της νέας παράστασης «Ολόγυρα Ολότελα Ολόιδιοι» που θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Οκτωβρίου στο θέατρο «Άνεσις». 

Ο Θεόδωρος Κανδηλιώτης και η Κατερίνα Τσατσαράγκου, αντλούν υλικό από το φαινόμενο της σχολικής βίας και...κάνουν bullying στα συναισθήματα του φόβου και της ντροπής, μέσα από το γέλιο. «Το γέλιο κάνει bullying στο bullying», σημείωνουν οι συντελεστές της οικογενειακής και ταυτόχρονα, εκπαιδευτικής κωμωδίας.

Η ζωή του μικρού μας ήρωα, αλλάζει όταν βρίσκει ανάμεσα στα δώρα του, την ημέρα των γενεθλίων του, ένα μαγικό αντικείμενο με το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει μια επιθυμία του.

Με τη βοήθεια των Οδηγιών Χρήσης που υπάρχουν μέσα στη συσκευασία εύχεται «να γινόμασταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι», νομίζοντας ότι έτσι δεν θα υπάρχει πια κανένας λόγος για κανένα διαχωρισμό και πιστεύοντας ότι έτσι, όλα τα προβλήματά του θα λυθούν. Όμως, το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει όλους τους ανθρώπους να γίνουν... Oλότελα Oλόιδιοι και να πυροδοτήσει μία σειρά από ευτράπελα! Ο ήρωάς μαθαίνει να αντιμετωπίζει το φόβο του, αλλά και τη σκληρότητα των άλλων, που ίσως τελικά, να φοβούνται περισσότερο από εκείνον. 

To «Ολόγυρα Ολότελα Ολόιδιοι», προσεγγίζει με χιούμορ και εξυπνάδα το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους πως κάθε είδους εκφοβισμός, μπορεί να αντιμετωπιστεί! 

Παίζουν οι: Μιχάλης Αλικάκος, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Σταυρούλα Ντέμκα και Ολυμπία Σκορδίλη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο