8 Αυγ 2015

Τι κόστισε περισσότερο; Το πλοίο ή η ταινία «Τιτανικός»;

Το μεγαλύτερο μέχρι τότε πλοίο, το οποίο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε το πρώτο του ταξίδι από την μια, η απόλυτη εισπρακτική επιτυχία για την ιστορία του από την άλλη. Τι κόστισε περισσότερο;....

Η απλοϊκή απάντηση είναι πως η κατασκευή του Τιτανικού κόστισε μόλις 7 εκατομμύρια δολάρια και η ταινία 200. Πρόκειται όμως για γεγονότα, που έχουν απόσταση σχεδόν 90 χρόνων.

Η ταινία «Τιτανικός» ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Κέρδισε 11 Όσκαρ και εκτόξευσε τις καριέρες τόσο της Κέιτ Ουίνσλετ, όσο και του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Για το γύρισμα αυτής της –επικής- ταινίας χρειάστηκε ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Συγκεκριμένα 200 εκατομμύρια δολάρια. Άλλωστε το μεγαλύτερο ίσως κόστος της ταινίας, ήταν η κατασκευή μιας αντιγραφής του ίδιου του πλοίου. Η ταινία λοιπόν κόστισε στην πραγματικότητα, περισσότερα από την ίδια την κατασκευή του πλοίου το 1912.

Τότε ο «Τιτανικός» είχε κοστίσει για να χτιστεί, 7.5 εκατομμύρια. Σε αξίες του 1997 όταν γυρίστηκε δηλαδή η ταινία, θα μιλούσαμε για 120 με 150 εκατομμύρια δολάρια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο