20 Αυγ 2015

ANAKOIΝΩΣΗ Σ. ΧΑΤΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Αθήνα, 20 Αυγούστου 2015

Σήμερα, επιτέλους, πήρα αντίγραφο του Πορίσματος των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Ουδεμία έκπληξη. Το περιεχόμενό του είναι για μένα εξαιρετικά ευχάριστο και πολύτιμο. 

Οφείλω να εξηγηθώ...:

Πρώτον: Στις 04 Αυγούστου 2015 δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες περίληψη από το Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού στο οποίο, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρεται ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού διαβίβασε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών το Πόρισμα Διαχειριστικού ελέγχου που πραγματοποίησαν ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης στο Εθνικό Θέατρο, για τις συμβάσεις που είχα υπογράψει. Εκτός κειμένου υπήρξε μία πρόσθετη διαρροή. Ότι δήθεν υπήρξαν οικονομικές ατασθαλίες από τη μεριά μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Ότι δήθεν τηρούνταν παράλληλα αρχεία, υπογράφονταν διπλές συμβάσεις και άλλα τέτοια απίθανα. Αυτά ο κ. Ξυδάκης και οι συνεργάτες του τα είχαν ισχυριστεί και απειλήσει από την πρώτη στιγμή. 

Δεύτερον: Τίποτα από όλα αυτά δεν αναφέρεται στο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Ούτε αυτεπάγγελτα διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Ούτε μία δήθεν αξιόποινη πράξη μου περιγράφεται ή υποστηρίζεται. Οι ελάχιστες παρατυπίες που αναφέρονται, αφορούν τη Νομική Σύμβουλο του Εθνικού Θεάτρου που υπηρετεί σ’ αυτό από το 1997. 

Τρίτον: Το Πόρισμα επιβεβαιώνει ότι στη συγκεκριμένη περίοδο εισέπραξα αμοιβή μόνο για δύο σκηνοθεσίες. Όπως ορίζει ο νόμος. Ουδέποτε εισέπραξα αμοιβή για το έργο που σκηνοθέτησα «Μυστικοί Αρραβώνες». 

Τέταρτον: Στη 21 Απριλίου ο κύριος Ξυδάκης ανακάλεσε τον διορισμό μου, με επιλήψιμους ισχυρισμούς. Στις 4 Αυγούστου επιχείρησε να με σπιλώσει άλλη μία φορά. Οι ημερομηνίες που επιλέγει για τις εις βάρος μου ενέργειές του, δεν τον ευνοούν. Τον ευχαριστώ και για την τελευταία του ενέργεια. Τον περιμένω στο Συμβούλιο Επικρατείας - να μην επιχειρήσει να ζητήσει την αναβολή- και όπου αλλού κληθεί. Η ώρα της κρίσης έφτασε. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο