13 Ιουλ 2015

O Δον Κιχώτης των φαναριών στο κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ

Μεταμορφώσεις του περιπλανώμενου από τον Θερβάντες στον Γκεβάρα

Ανάμεσα στα τόσα εκατομμύρια των θαυμαστών τού «Δον Κιχώτη», της συγκλονιστικής δημιουργίας του Θερβάντες, που.... τα τετρακόσια χρόνια από τον θάνατό του τιμούμε το 2016, συγκαταλέγεται και ο μεγαλύτερος επαναστάτης του 20ου αιώνα: Ο Τσε Γκεβάρα που είχε πάντα ένα αντίτυπο του έργου στο πολεμικό σακίδιό του και ταυτιζόταν με τον «Ιππότη της ελεεινής μορφής» στα προσωπικά και τα πολιτικά κείμενά του. Η συνάντηση αυτή ανάμεσα στον ιππότη και τον γκουεριγιέρο έχει από καιρό καταστεί ένα παγκόσμιο σύμβολο που μαγνητίζει τους πιο σημαντικούς δημιουργούς και ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη, την ελευθερία και την δικαιοσύνη.  


Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου παρουσιάζει, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες, σε μια πρωτότυπη παράσταση την θεατρική εκδοχή αυτής της παγκοσμίως αναγνωρισμένης σχέσης. Το κείμενο του Κιχώτη, τα ημερολόγια και οι βιογραφίες του Τσε, φωτογραφικό υλικό και βίντεο, δένονται με τον χορό και την κιθάρα του ισπανικού φλαμένκο, καθώς και με την ελληνική τέχνη του θεάτρου σκιών, δραματοποιώντας από διαφορετικούς αλλά συγκλίνοντες δρόμους τα μεγάλα θέματα της περιπλάνησης, της ουτοπίας και της εξέγερσης. 


Κείμενο – σκηνοθεσία: Γιάγκος Ανδρεάδης

Διδασκαλία φλαμένκο, χορογραφία: Νατάσα Ντέκα

Κιθάρα, μουσική επιμέλεια: Σπύρος Καρβέλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Μητράκας

Φωτογραφίες: Αντρέας Σιμόπουλος


Παίζουν: Ευτυχία Βαϊμάκη, Μίμης Καπέρδος, Τζωρτζίνα Κώνστα, Αργυρώ Λογαρά, Εβίτα Λύκου, Κώστας Μητράκας, Διονύσης Χριστόπουλος

Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 21:00

Στο κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ, Κοδριγκτώνος 21 Πατησίων 101 – πλησίον ΗΣΑΠ «Βικτώρια» 

Είσοδος: 7 ευρώ

τηλ επικοινωνίας: 2108215469

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο