3 Ιουλ 2015

28ο πολιτιστικό καλοκαίρι στο Σαινοπούλειο Αμφιθέατρο Σπάρτης - Δείτε το πρόγραμμα εδώ


Για 28η χρονιά συνεχίζεται και φέτος το καλοκαίρι ο καλλιτεχνικός θεσμός του ...
Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου Σπάρτης με συνδιοργανωτή και πολύτιμο αρωγό του το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης.

Ακόμα ένα καλοκαίρι το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο ανοίγει και μας καλεί να παρασυρθούμε στη μαγεία της τέχνης και του Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει μοναδικές βραδιές με θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα και μουσικοχορευτικές παραστάσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες τοπικών φορέων της Λακωνίας υπό την Αιγίδα του Σαϊνοπολείου Ιδρύματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


Δευτέρα 29 Ιουνίου & ώρα 9.15μ.μ.


Παιδική Θεατρική Παράσταση «Παραμύθι δίχως όνομα»

από την Κάρμεν Ρουγγέρη

Η Κάρμεν Ρουγγέρη, για μια ακόμα χρονιά καλεί το παιδικό και όχι μόνο κοινό σε μια μουσικοθεατρική παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα. Πρόκειται για ένα όμορφο διαχρονικό παραμύθι που επιδιώκει να παρουσιάσει τα δεινά της χώρας, με έναν έντεχνο, αλλά και μαγικό τρόπο.

Η υπόθεση του έργου αφορά τον Αστόχαστο, γιο του βασιλιά των Μοιρολατρών, Αστόχαστου, που αναλαμβάνει το θρόνο του πατέρα του, αλλά ενδιαφέρεται μόνο για την καλοπέραση του, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σύντομα το βασίλειο του στην καταστροφή. Ο βασιλιάς που δεν μπορεί να αντέξει την ερήμωση της χώρας του, αναλαμβάνει δράση και μέσα από πολλές περιπέτειες κατορθώνει να εμπνεύσει το λαό του προς την ανόρθωση της χώρας.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:8€


Τετάρτη 8 Ιουλίου & ώρα 9.15μ.μ.

Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Σπάρτης



Η Δημοτική Φιλαρμονική Σπάρτης τιμώντας τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζει στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο ένα αφιέρωμα στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη

Με την αξιόλογη παρουσία της και την υψηλή ποιότητα των εμφανίσεών της η Δημοτική Φιλαρμονική Σπάρτης


θεωρείται από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης αλλά και της χώρας.

Ερμηνεύουν: Τζίνα Βελδέκη, Σπύρος Κουτσοβασίλης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



Τετάρτη 15 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ.

Συναυλία Ελένης Βιτάλη – Γλυκερίας


Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν οι πρόσφατες εμφανίσεις τους στην Αθήνα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, οι δύο κορυφαίες ερμηνεύτριες ενώνουν τις μαγικές φωνές τους σε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, για να χαρίσουν στο κοινό τους μαγικές βραδιές με μια πρωτότυπη μουσική παράσταση!

Ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια, σταθμούς από τις μεγάλες επιτυχίες της προσωπικής τους δισκογραφίας, αλλά και αναφορές σε τραγούδια της λαϊκής μουσικής και στους μεγάλους συνθέτες (Μ.Θεοδωράκης, Μ.Χατζιδάκις, Β.Τσιτσάνης, Σ.Κουγιουμτζής, Σ.Ξαρχάκος, Δ.Σαββόπουλος, κ.ά.) και τραγουδοποιούς του καιρού μας (Σ.Μάλαμας, Μ.Πασχαλίδης, Θ.Παπακωνσταντίνου κ.ά).

Μαζί τους οι νέοι ταλαντούχοι τραγουδιστές Μυρτώ Ναούμ και Βασίλης Προδρόμου και μεγάλη λαϊκή ορχήστρα, με την μουσική επιμέλεια του Στέλιου Φωτιάδη.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 14€ (Κανονικό), 12€ (Προπώληση), 10€ (Μειωμένο)


Δευτέρα 20 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ.

«Πριν το χάραμα»

Μιούζικαλ των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα 

Μια παράσταση που συγκίνησε και καθήλωσε όσους την είδαν.

Το έργο είναι γεμάτο από λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε. Ταυτόχρονα όμως είναι μια πολύ δυνατή και συγκινητική ερωτική ιστορία, που διαδραματίζεται μεταπολεμικά, στα χρόνια ακριβώς των μεγάλων λαϊκών δημιουργών, τραγουδιών και φωνών.

Οι ήρωες του έργου είναι άνθρωποι του τραγουδιού που ζουν με πάθος τα πάθη τους!

Οι ιστορίες τους διατρέχουν τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας από την απελευθέρωση στον Εμφύλιο, στην μεταπολεμική Ελλάδα και την δικτατορία.

Ζωές γεμάτες κρυφές παγίδες, σκοτεινά μονοπάτια και μυστικούς γκρεμούς. Αγάπες απελπισμένες και ψυχές αγιάτρευτες μέχρι την τελευταία τους ώρα. Πάντα με πίστη στην αλήθεια της καρδιάς!

Πρωταγωνιστούν : Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Ευθύμης Ζησάκης, Κατερίνα Κούκα, Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 17€ και 13€ (πολύτεκνοι, άνεργοι, παιδικό, φοιτητικό)



Τετάρτη 29 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ.

Άσπρα καράβια τα όνειρά μας - Μεγάλη συναυλία του Γιάννη Σπανού

Άσπρα καράβια τα όνειρά μας! Και σε πείσμα των καιρών, γεμάτα από ολάνθιστα κι ευωδιαστά τραγούδια!

Ο Γιάννης Σπανός, ο συνθέτης που χάρισε στην ελληνική μουσική τις τρεις Ανθολογίες του, ανθολογεί τα τραγούδια-σταθμούς της διαδρομής του και τα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο.

Ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Σπανός, μαζί με τον μαέστρο Δημήτρη Πάντο, θα μας ταξιδέψουν με τα πλήκτρα των πιάνων τους μέσα από τις αξέχαστες επιτυχίες του συνθέτη. Ασπρόμαυρα τα πλήκτρα, ολόλευκα τα καράβια των ονείρων μας, σε μια βραδιά γεμάτη μαγεία!

Ερμηνεύουν: Σπύρος Κουτσοβασίλης, Ασπασία Θεοφίλου, Πάνος Λιβανός, Γιώτα Αποστολάκου, Βασίλης Μηνακάκης, Νίκος Βολάκος

Συμμετέχουν: η χορωδία ενηλίκων και η παιδική χορωδία του «Ορφέα»

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 10€



Παρασκευή 7 Αυγούστου & ώρα 9.30 μ.μ.


«Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Την τραγωδία του Σοφοκλή Αντιγόνη, ένα διαχρονικό τραγικό σχόλιο στην αλαζονεία της εξουσίας, παρουσιάζει η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, το καλοκαίρι του 2015 σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Στην Αντιγόνη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του, συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας. Και -αλήθεια- ποιος και πώς μπορεί να εκφράζει το σύνολο, ώστε να είναι νόμιμη και αποδεκτή η εξουσία του;

Ερμηνεύουν: Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης κ.ά

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15€(Κανονικό)- 10€(Μειωμένο)



Δευτέρα 10 Αυγούστου & ώρα 9.30μ.μ.


Συναυλία «Έτσι κι αλλιώς» Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - Γιάννη Κότσιρα

Δυο ξεχωριστοί καλλιτέχνες, από τους σημαντικότερους της Ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και έρχονται να συνεχίσουν από εκεί που είχαν μείνει πριν χρόνια με ένα μοίρασμα που τους έλειψε επί σκηνής, όπως έχει λείψει και σ’ εμάς ο μοναδικός τους τρόπος να μας ξεσηκώνουν με τα τραγούδια τους χαρίζοντας μας αξέχαστες στιγμές και απρόσμενες εκπλήξεις!

Ξέρουμε καλά πως οι δυο τους δε θα μας αφήσουν λεπτό να βαρεθούμε! Ο μοναδικός τους τρόπος να «παντρεύουν» το ροκ με το λαϊκό, τον ηλεκτρικό ήχο με τη μελωδία και τον λυρισμό, η ευκολία τους να φλερτάρουν με το διαφορετικό και να «αναγεννούν» αγαπημένα τραγούδια με δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος είναι τα συστατικά για την εκρηκτική τους συνεύρεση.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15€ (Ταμείο), 13€ (Προπώληση)


Δευτέρα 24 Αυγούστου & ώρα 9.30μ.μ.


«Νεφέλες» του Αριστοφάνη

Το εμβληματικό έργο της αρχαίας κωμωδιογραφίας, οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σηματοδοτεί φέτος το καλοκαίρι μια ξεχωριστή συσπείρωση θεατρικών δυνάμεων. Είκοσι επτά χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, ο Βασίλης Παπαβασιλείου στη διασκευή του κειμένου και στη σκηνοθεσία της παράστασης και ο Πέτρος Φιλιππίδης στο ρόλο του Στρεψιάδη, ξανασυναντιούνται.

Οι «Νεφέλες», κατά τον ίδιο τον Αριστοφάνη, ήταν το καλύτερο έργο του. Συγκλονιστικά επίκαιρο, αναλύει αριστοτεχνικά και με καυστικό τρόπο την κρίση της πολιτικής και της ηθικής, καταγράφοντας καταστάσεις που μοιάζει να αναβιώνουν αυτούσιες στο σύγχρονο περιβάλλον της κρίσης, πολιτισμικής κατά κύριο λόγο, που βιώνουμε, με τις γνωστές τραγικές οικονομικές συνέπειες.

Πρωταγωνιστούν: Στέλιος Μάινας , Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τάσος Γιαννόπουλος, καθώς και πολλοί άλλοι εκλεκτοί εκπρόσωποι της παλαιότερης και νεότερης γενιάς ηθοποιών.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15€(Κανονικό)- 10€(Μειωμένο)


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Αμφιθεάτρου φιλοξενούνται εκδηλώσεις σχολείων της πόλεως και του νομού μας, καθώς και φορέων με αξιόλογη πολιτιστική δραστηριότητα και σε ημερομηνίες (εφόσον υπάρχουν) προ της ενάρξεως ή μετά τη λήξη του Φεστιβάλ. Η παραχώρηση αυτή γίνεται στους φορείς για να παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους.


Για το φετινό Φεστιβάλ εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, εγκρίθηκαν και θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος δύο εκδηλώσεις.


1) Kυριακή 6 Σεπτεμβρίου & ώρα 8.30μ.μ.

Θεατρική ομάδα «Ιάσθε θεάτρω»

Λόπε ντε Βέγκα «Φουέντε Οβεχούνα»

Η φετινή θεατρική προσπάθεια αφορά στο έργο «Φουέντε Οβεχούνα» του Λόπε ντε Βέγκα, σε μουσική του συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου. Η «Φουέντε Οβεχούνα» είναι μία μικρή πόλη στην επαρχεία της Κόρντοβα. Η ιστορία διαδραματίζεται το έτος 1476 και βασίζεται σε πραγματικό γεγονός. Ο Διοικητής της Φουέντε Οβεχούνα είναι τύρρανος. Ο γενναίος λαός της Φουέντε Οβεχούνα ξεσηκώθηκε και τον σκότωσε.

Στο πολυπρόσωπο αυτό έργο, συνυφαίνονται στοιχεία επικά, βουκολικά, ελεγειακά, λυρικά, αφηγηματικά ενώ το κωμικό στοιχεία εξουδετερώνει την τραγική ένταση.

Η εκτέλεση της μουσική γίνεται ζωντανά επί σκηνής συνοδεία πιάνου από τον 23μελή θίασο του ¨Ιάσθε θεάτρω¨ με τραγούδια που ενσωματώνονται στη δράση.

Υπεύθυνη: Χριστίνα Λαμπούση- Δικηγόρος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


2) Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου & ώρα 8.30μ.μ.

Θεατρικό Εργαστήρι Γυμνασίου-Λυκείου Μολάων

Αισχύλου «Πέρσες»


Σούσα 480 π.Χ. Η είδηση της καταστροφής του συμμαχικού στόλου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας συγκλονίζει το παλάτι και τους άρχοντες των Περσών. Ο Αισχύλος μετατρέπει τον θρήνο τους σε έναν οικουμενικό αντιπολεμικό ύμνο και σ’ ένα διαχρονικό μάθημα ηθικής για την αξία του δίκαιου αγώνα, την αλαζονεία της εξουσίας και τις συνέπειες των επεκτατικών επιλογών για τον απλό άνθρωπο.

Σκηνοθεσία - Επιμέλεια: Ολυμπία Λαμπούση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο