9 Ιουν 2015

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Η ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ

Εκλέχθηκε ο Κώστας Καζάκος

Με την εκλογή του 80χρονου Κώστα Καζάκου, με πέντε ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά, ολοκληρώθηκε και επίσημα η διαδικασία, μιας ...προαποφασισμένης από μήνες απόφασης, που είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα σε κοινωνική εκδήλωση και ο ίδιος ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ο βετεράνος ηθοποιός που αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έχει ήδη δεχθεί σκληρή κριτική από μερίδα πατρινών που στήριξαν με κάθε τρόπο την παραμονή του Θοδωρή Αμπαζή, ενώ και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Μαριάννα Σταματιάδου, εξέφρασε δημόσια τον προβληματισμό της και δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις απαντήσεις Καζάκου – όσον αφορά τον μισθό – κατά τη διάρκεια συνέντευξης των οκτώ υποψηφίων καλλιτεχνικών διευθυντών. Βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι σιγά σιγά έχουν αρχίσει να ακούγονται και φωνές υπέρ Καζάκου, ωστόσο σίγουρα ο 80χρονος ηθοποιός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αμφισβήτηση και θα κριθεί πολύ αυστηρά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καζάκος εκλέχθηκε με τους πέντε υπέρ ψήφους των: Ανδρέα Τερζή, Παναγιώτη Πάγκαλου, Ιωάννη Κανελλόπουλου, Μαρίας Νικολάου και Αναστασία Τσαλαμιδά, σε σύνολο 9 μελών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΠ

Με την ολοκλήρωση και της τυπικής διαδικασίας, άρχισαν και τα… όργανα. Η ΡΑΠ και ο Κώστας Σπαρτινός απείχαν από την ψηφοφορία και κάνουν λόγο για μια κακοπαιγμένη και κακοσκηνοθετημένη παράσταση, καταδικάζοντας τις επιλογές ιδεολογικού και κομματικού χαρακτήρα στο χώρο του πολιτισμού. Η ανακοίνωση της ΡΑΠ ξεκαθαρίζει ότι: «Η στάση μας δεν έχει σε καμία περίπτωση την έννοια προσωπικής αντιπαράθεσης με τον κ. Κ. Καζάκο, του οποίου σεβόμαστε την καλλιτεχνική και πολιτική του διαδρομή. Του ευχόμαστε να είναι γερός και δυνατός και καλήν επιτυχία στην προσπάθειά του.

* Ο Κώστας Καζάκος γεννήθηκε στον γειτονικό Πύργο Ηλείας στις 29 Μαΐου 1935. Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Κινηματογράφου, στο Τμήμα Σκηνοθεσίας (1953-1956) και στη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν.

Ως ηθοποιός ξεκίνησε το 1953 πρώτα στον κινηματογράφο και από το 1957 στο θέατρο. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες και 30 θεατρικά έργα και έχει σκηνοθετήσει πάνω από 12 θεατρικά έργα ενώ γύρισε δύο ταινίες ως σκηνοθέτης και παραγωγός.

Τιμήθηκε με τον «Χρυσό Απόλλωνα» βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967, και Α΄ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη παραγωγή (Λυσιστράτη).

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 και του Οκτωβρίου του 2009 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΚΚΕ. Είχε παντρευτεί την ηθοποιό Τζένη Καρέζη (1967) με την οποία απέκτησαν ένα γιο, τον Κωνσταντίνο Καζάκο (1969) που είναι επίσης ηθοποιός. Από το 1997 είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Τζένη Κόλλια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο