24 Ιουν 2015

Η Λυρική βγαίνει πάλι στους δρόμους: Μαρίνα Φλοίσβου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μοναστηράκι

Κανένας φορέας πολιτισμού στην Ελλάδα δεν ξέρει να συναντάει με τέτοιο τρόπο τους πολίτες, δεν έχει τέτοια άμεση προσωπική επαφή μαζί τους όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Από το... πρώτο λυρικό λεωφορείο που έκανε τους περαστικούς να σαστίσουν στο κέντρο της πόλη το 2011 ως τα καράβια στον Πειραιά που χόρεψαν στον ρυθμό της ορχήστρας της Λυρικής, ένας δημόσιος φορέας συνεχίζει να δημιουργεί και να επιστρέφει, να αποδίδει στους πολίτες ξανά και ξανά τιμή, έργο, ευκαιρίες θέασης. Το προσεχές διήμερο, η Λυρική φέρνει την Κάρμεν της Βαλίτσας που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" σε Μαρίνα Φλοισβου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μοναστηράκι.

Ταυτόχρονα η Εθνική Λυρική Σκηνή εισαγάγει όπως μόνο αυτή ξέρει τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης στην μεγαλειώδη Κάρμεν που ετοιμάζει για το Ηρώδειο. Οι γνώριμοι ρυθμοί του Μπιζέ θα ακουστούν σε δημόσιο χώρο με τρείς δράσεις - έκπληξη θα πραγματοποιηθούν:

- Την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 20.00 στη Μαρίνα Φλοίσβου

- Το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 18.00 στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη (στο ύψος του Μουσείου της Ακρόπολης)

- Το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 20.00 στο Τζαμί Τζισδαράκη επί της Πλατείας Μοναστηρακίου


Συμμετέχουν οι μονωδοί της ΕΛΣ Ινές Ζήκου, Δημήτρης Πακσόγλου, Δημήτρης Σιγαλός, Αρκάδιος Ρακόπουλος, Γιάννης Σελητσανιώτης. Στο πιάνο, ο Γιάννης Τσανακαλιώτης.
Με τις δράσεις αυτές ολοκληρώνεται η τρίτη φάση του προγράμματος Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του οποίου η Κάρμεν της Βαλίτσας ταξίδεψε σε 22 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την ίδια στιγμή, με τις δράσεις αυτές, ξεκινά επίσημα η προετοιμασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την νέα παραγωγή της Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ στο Ηρώδειο, στις 26, 28, 30, 31 Ιουλίου 2015, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο