17 Ιουν 2015

Σηκώνει αυλαία το φεστιβάλ θεάτρου Μαύρης Θάλασσας στην Κομοτηνή


Θεατρικό φεστιβάλ, στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «BASACA» (Black Sea Area for Culture and Art – Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας για τον ...
Πολιτισμό και την Τέχνη) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου, στον χώρο του χειμερινού Δημοτικού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Κομοτηνής, με τη συμμετοχή 50 φιλοξενούμενων καλλιτεχνών από τη Βουλγαρία και την Ουκρανία.

Το «BASACΑ» εντάσσεται στο Κοινό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μαύρης Θάλασσας 2007-2013 και σκοπός του είναι η κινητοποίηση του τοπικού δυναμικού για τη δημιουργία ενός κοινού πολιτιστικού περιβάλλοντος στις κοινότητες της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας, στο οποίο ο Δήμος Κομοτηνής μετέχει ως επικεφαλής εταίρος παράλληλα με πολιτιστικούς οργανισμούς από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας και την Οδησσό της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Δήμος Κομοτηνής, την προσεχή Παρασκευή, στις 8:30μ.μ. θα πραγματοποιήσει την έναρξη του Θεατρικού Φεστιβάλ με την αναβίωση του εθίμου των Μωμογέρων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς». Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει, επίσης, την παράσταση «ΒΑΚΧΕΣ» από το τμήμα ενηλίκων του ερασιτεχνικού εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Την επομένη, στον ίδιο χώρο, στις 9:15μ.μ., οι θεατρικές ομάδες από τη Βουλγαρία και την Ουκρανία θα παρουσιάσουν τις θεατρικές τους δημιουργίες, βασισμένες σε μύθους και θρύλους της Μαύρης Θάλασσας. Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι: «Η αγάπη είναι αρμυρή» και «Το μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας» (είσοδος δωρεάν).

Οι επόμενες δράσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην Οδησσό και το Μπουργκάς και περιλαμβάνουν δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, γαστρονομική έκθεση και φεστιβάλ παράδοσης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο