17 Ιουν 2015

Σε νέα χέρια η μυστική καυτή ατζέντα του Σινάτρα

Αποκαλύψεις για Γουέιν, Πρίσλεϊ, Γουέμπ. Πωλήθηκε για 8.960 ευρώ.

Έχει χαρακτηριστεί ως κοινωνική βίβλος με ...πολύτιμα στοιχεία για γνωστούς και διάσημους που καλύπτει την περίοδο μιας 20ετίας από τη δεκαετία του '70 έως τη δεκαετία του '90. Ο Τζον Γουέιν, ο Σίντνει Πουατιέ, ο αμερικανός πρεσβευτής στην Μεγάλη Βρετανία, ο συνεργάτης του Έλβις Πρίσλει Τζέρι Βάιντραουμπ και ο συνθέτης Τζίμι Γουέμπ αποκαλύπτονται μέσα απ' αυτήν.

Για όλους τους παραπάνω υπάρχουν «καυτές» πληροφορίες στη μικρή, μαύρη ατζέντα του Φρανκ Σινάτρα (γιατί περί αυτής ο λόγος) που πουλήθηκε έναντι 8.960 δολαρίων. Το άτυπο ημερολόγιο με την καφεκόκκινη δερμάτινη επένδυση περιλαμβάνει τις επαφές του Σινάτρα τη συγκεκριμένη περίοδο.


Να φυλάγεσαι από τους ψεύτικους φίλους

«Βeware of friends who are false and deceitful» («Να φυλάγεσαι από του φίλους που είναι ψεύτικοι και ανειλικρινείς»). Αυτό είναι το μήνυμα που δεσπόζει στο εξώφυλλο της ατζέντας.


Η πώληση αυτή ακολουθεί μια σειρά άλλων πωλήσεων προσωπικών αντικειμένων του Φρανκ Σινάτρα. Πέρσι, πουλήθηκε το δίπλωμα οδήγησης του για 16.000 δολάρια ενώ σε δημοπρασία έχει βγει και ένα γράμμα του Σινάτρα προς την ηθοποιό και πρώην σύζυγό του Μία Φάροου από το 1982, το οποίο αναμένεται να «πιάσει» γύρω στα τρεις με τέσσερις χιλιάδες δολάρια.


100 χρόνια από τη γέννηση του Φρανκ Σινάτρα

Φέτος, συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την γέννηση του Σινάτρα. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης διοργανώνει μια έκθεση με τίτλο «Sinatra: An American Icon» στην οποία περιλαμβάνονται ανέκδοτες φωτογραφίες, οικογενειακά ενθύμια, σπάνια αλληλογραφία, προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και ηχογραφήσεις. Tο κανάλι ΗΒΟ πρόβαλλε το ντοκιμαντέρ «Sinatra: All or Nothing at All»,το οποίο παρακολουθεί την ζωή και την μουσική καριέρα του τραγουδιστή.

Στο ντοκιμαντέρ, η αφήγηση γίνεται από τον ίδιο τον Σινάτρα μέσα από συνεντεύξεις αρχείου ενώ μιλούν και τα κοντινά του πρόσωπα.. Τέλος, για να τιμήσουν τον Σινάτρα, οι δισκογραφικές εταιρείες Sony, Universal και Capitol ετοιμάζουν συλλογές με τραγούδια του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο