4 Ιουν 2015

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), παρουσιάζει:

Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30, σε συνεργασία με τη Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου, το ιστορικό ντοκιμαντέρ... "Στην Εξορία, Ερζουρούμ-Άσκαλε 1943", στην Αίθουσα "Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης" Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου.

Την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:30, σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Στην Άκρη του Αιγαίου: Καστελλόριζο" (avant premier), στo Θερινό Κινηματογράφο "Ζέφυρος" της Κινηματογραφικής Λέσχης της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (Εθνικής Αντίστασης 20, Καβάλα).

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 και ώρα 20:30, σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Σιωπηλή Σχολή-Μια αναδρομή στην Ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης", στo Θερινό Κινηματογράφο "Ζέφυρος" της Κινηματογραφικής Λέσχης της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (Εθνικής Αντίστασης 20, Καβάλα).

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 και ώρα 20:30, σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, τα ιστορικά ντοκιμαντέρ "Ίμβρος-Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης", στo Θερινό Κινηματογράφο "Ζέφυρος" της Κινηματογραφικής Λέσχης της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (Εθνικής Αντίστασης 20, Καβάλα).


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Στην Άκρη του Αιγαίου: Καστελλόριζο» αναφέρεται στην πολυτάραχη ιστορία του ακριτικού νησιού μέσα από τις μαρτυρίες των γηγενών κατοίκων του.

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σαρίογλου – Άγγελος Κοβότσος

Πρωτότυπη Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Τραγούδι: Γιώργος Νταλάρας

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Η Σιωπηλή Σχολή - Μια αναδρομή στην ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης» αναφέρεται στην ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και δημιουργήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την αποφοίτηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου του Α' από την εν λόγω Σχολή.

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σαρίογλου - Μαρίνα Λεοντάρη

Πρωτότυπη Μουσική: Βασίλης Δημητρίου

Α΄ Βραβείο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στο 5ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου - Οκτώβριος 2012, Λονδίνο &

Πρόκριση στο 1ο ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγου – Οκτώβριος 2011, Σικάγο

Στα ιστορικά ντοκιμαντέρ "Ίμβρος-Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης" καταγράφονται και παρουσιάζονται η ιστορία και ο πολιτισμός των νησιών, μέσα από τις μαρτυρίες των γηγενών κατοίκων τους.

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σαρίογλου - Πάνος Αγγελόπουλος

Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Ποίηση: Δημ. Κ. Παπακωνσταντίνου

Τραγούδι: Γιώργος Νταλάρας - Zuflu Livaneli

Πρόκριση στο 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου 7-18.10.2013

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο