10 Ιουν 2015

Θερινό σινεμά για μια νύχτα στο Ναό του Ολυμπίου Διός

Το Athens Οpen Air Film Festival γιορτάζει τα πέντε χρόνια του με μία ξεχωριστή πρεμιέρα στο Ναό του Ολυμπίου Διός, δίνοντας την ευκαιρία σε έναν ταλαντούχο.... νέο μουσικό να επενδύσει με πρωτότυπη μουσική το αρχετυπικό βωβό φιλμ του 1928, «Ο Κινηματογραφιστής», του Μπάστερ Κίτον, την Τετάρτη 17 Ιουνίου.

Ο ταλαντούχος πολυοργανίστας Theodore είναι αυτός που καλέστηκε να παρέμβει μουσικά στην ταινία, σε έναν από τους πιο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους του κέντρου της Αθήνας, αναλαμβάνοντας το ρόλο του συνθέτη και ενορχηστρωτή, για να μας ταξιδέψει μέσω των κινηματογραφικών εικόνων της δεκαετίας του 1920, στο σήμερα.


Η μουσική που θα απολαύσουμε ζωντανά και συγχρονισμένα με την ταινία από τον Theodore και την μπάντα του το βράδυ της πρεμιέρας, είναι γραμμένη από την αρχή για αυτή την εκδήλωση, αποδίδοντας κυρίαρχο ρόλο στο πιάνο. Σημαντική θέση όμως, έχει δοθεί και στα κιθαριστικά μέρη, έτσι ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας που απαιτεί το ντύσιμο των εικόνων του συγκεκριμένου φιλμ. Κρουστά, πνευστά, ηλεκτρικά & ηλεκτρονικά όργανα συμπληρώνουν αυτό το γοητευτικό ηχητικό τοπίο.

Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη. Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, η είσοδος στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει μέσω αριθμημένων Δελτίων Εισόδου, τα οποία θα μοιράζονται στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου (επί της Βασιλίσσης Όλγας) και μέχρι εξαντλήσεως τους, τις εξής ημέρες και ώρες:

- Την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη 16/06 από τις 12.00 έως και τις 18.00

- Την ημέρα της πρεμιέρας, Τετάρτη 17/06 από τις 19.30 έως και τις 20.30


Ο ναός του Ολυμπίου Διός ή Ολυμπιείο ή οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός είναι ένας σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας. Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ακρόπολης και περίπου 700 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Μετά το πέρας της προβολής ακολουθεί party στο Tiki Bar (Φαλήρου 15, Κουκάκι)

*Φωτογραφίες από τις περσινές προβολές του φεστιβάλ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο