16 Ιουν 2015

21 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΑΝΟ: «Αφού η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, τότε δεν πρόκειται και ποτέ να αναστηθεί»

Ο Μάνος Χατζιδάκις δεν δίστασε να πει μεγάλες αλήθειες για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, εκφράζοντας με θάρρος και τόλμη τη γνώμη του.

Γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου σας υπενθυμίζουμε....
κάποιες φράσεις του που έμειναν στην ιστορία και έγραψαν τη δική τους ιστορία

1. «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Πάντα μ’ απασχολούσε το γνωστό εμβατήριο όσες φορές τ’ άκουγα. Έλεγα μέσα μου, τι άραγες εννοεί; Σκέφτηκα σαν κάτι να φωτίστηκε μέσα μου, εφόσον η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ, πάει να πει και πως ποτέ δεν θα αναστηθεί»
2. «Την ελευθερία μου δεν την εξαρτώ από πολιτικά σχήματα, είμαι εσωτερικά ελεύθερος
3. «Εγώ περιέχω και τον Αριστερό. Ο Αριστερός όμως δεν με περιέχει»
4. «Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού, ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός».
5. «Ας περάσουμε μια καταστροφή, μπας και σωθούμε σοβαρά.»



Από εκπομπή του στο Τρίτο Πρόγραμμα

Από την ώρα που ο Φρανκεστάιν γίνεται στόλισμα νεανικού δωματίου, ο κόσμος προχωράει μαθηματικά στη εκμηδένισή του. Γιατί δεν είναι που σταμάτησε να φοβάται, αλλά συνήθισε να φοβάται.





Τι είχε αναφέρει για την ΕΡΤ

«H EPT είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας»

Όπως αναφέρει το «Έθνος», σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Μαρία Ρεζάν, η τελευταία είχε ρωτήσει τον Χατζηδάκι, που πρωταγωνίστησε στην ποιοτικότερη ίσως εκδοχή της ελληνικής ραδιοφωνίας όταν ανέλαβε το Τρίτο Πρόγραμμα:


«Σκεφθήκατε, ποτέ, να εισηγηθείτε, να διαλυθεί η Ε.Ρ.Τ. και να αρχίσει από την αρχή;».

Kι αυτό θα το εισηγούμην αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια, χωρίς την E.P.T. Θα πεθάνουν αν δεν τους δώσεις εκείνο, για το οποίο θα μπορούν να διαμαρτύρονται. H EPT είναι πολύτιμη γιατί δίδει στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να διαμαρτύρεται και να λέει «τι αίσχος που είναι η EPT». H αντιπολίτευση διαμαρτύρεται, γιατί δεν της δίνουν περισσότερο χρόνο, οι άλλοι γιατί δεν τους δίνουν περισσότερη «Δυναστεία», οι άλλοι γιατί υπάρχει η «Δυναστεία» και όλοι είναι ευχαριστημένοι. H EPT είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας», ήταν η απάντησή του.



ΝΑΖΙΣΜΟΣ

«Δεχόμαστε να ‘μαστε απάνθρωποι μπρος στους φορείς του AIDS, από άγνοια, αλλά και τόσο «ανθρώπινοι» και συγκαταβατικοί μπροστά στα ανθρωποειδή ερπετά του φασισμού, πάλι από άγνοια, αλλά κι από φόβο κι από συνήθεια». «Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία».
Επιμέλεια: Κατερίνα Φραγκουλάκη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο