9 Μαΐ 2015

Ο άτακτος Λένον – Όταν είχε ουρήσει κρυφά στο ποτό διάσημου sex symbol!

Αγνωστες πτυχές από τη ζωή του Τζον Λένον αποκαλύπτει ο στενός του φίλος και συγγραφέας Κρις Χάτσκινς, με πικάντικες λεπτομέρειες από.... τις σκανταλιές του και την απαράδεκτη φάρσα που έκανε στην πιο σέξι γυναίκα της εποχής, Τζέιν Μάνσφιλντ.

Οπως αναφέρει, μιλώντας στην DailyMail, ήταν δίπλα του ήδη από το 1962, όταν ο Τζον Λένον ήταν μόλις 22 ετών και οι Beatles έκαναν ακόμα τα πρώτα βήματα της καριέρας τους.

Τα χρόνια που ακολούθησαν και οι Beatles έγιναν είδωλα, ο Χάτσκινς ήταν ακόμα στενός τους φίλος και ζούσε μαζί τους την αίγλη της δόξας. Φυσικά αυτή η μόδα των Beatles προσέλκυε πολλές γυναίκες όχι μόνο φαν, αλλά και σταρ του Χόλιγουντ και η Τζέιν Μάνσφιλντ, η πιο σέξι γυναίκα της εποχής, δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Σύμφωνα με τον Χάτσκινς, η Μάνσφιλντ εμφανίστηκε μία μέρα απροειδοποίητα στην έπαυλη των Beatles στο Λος Αντζελες.

«Ημουν μόνος μου με τον Τζον, οι άλλοι είχαν πάει στο σπίτι του ηθοποιού Μπρουτ Λάνκαστερ για ταινία και η γυναίκα που θεωρούνταν sexsymbol της εποχής, προσπαθούσε να γοητεύσει τον Τζον».

Αλλά το διάσημο σκαθάρι, που εκνευριζόταν όταν το ακουμπούσαν χωρίς την άδεια του και ενοχλούνταν που τον ήθελαν για τη φήμη του, χωρίς να τον γνωρίζουν, την έβαλε στη θέση της.

«Η Μάνσφιλντ έπιασε τη διάσημη κώμη του Τζον λέγοντας “είναι αληθινό αυτό;” και ο Τζον χωρίς να το σκεφτεί της ανταπαντάει “είναι αληθινό αυτό;” δείχνοντας το στήθος της.


Μάλιστα ενοχλήθηκε τόσο από τη συμπεριφορά της Μάνσφιλντ που κάποια στιγμή κρυφά ούρησε στο ποτό της, το ανακάτεψε και την άφησε να το πιει. Τελικά τη βαρέθηκε και την έδιωξε από το σπίτι, αλλά εκείνη εμφανίστηκε ξανά στο κλαμπ που πήγαν μετά. Εκεί πλέον ο Τζον της αποκάλυψε στο αυτί τι είχε μέσα το ποτό της και κατάφερε να ξεφύγει στο τσακ όταν εκείνη έξαλλη πήγε να τον χτυπήσει.»

Oπως αναφέρει ο Χάτσκινς, δεν ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε κοινωνικά απαράδεκτος με φαν του, αφού όταν τον πλησίασε η κόρη του Ντόναλντ ο Κόνορ (που πρωταγωνιστούσε με τον GeneKelly στο «SingingintheRain») και συστήθηκε, ο Τζον Λένον γύρισε με μία απάθεια και είπε «ωω.. τα συλλυπητήρια μου.. Μόλις άκουσα στο ραδιόφωνο για τον πατέρα σου.. Λυπάμαι πολύ». Το αποτέλεσμα ήταν η κοπέλα να πάθει υστερική κρίση και να αποχωρήσει κλαίγοντας και υποβασταζόμενη, μέχρι να πάρει τον πατέρα της τηλέφωνο και να βεβαιωθεί ότι είναι καλά.

Κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν και αποκαλύπτει ο Χάτσκινς, είναι η κόντρα που είχαν οι Beatles με τον Ελβις Πρίσλεϊ: «Στην αρχή της καριέρας μου ως μουσικός δημοσιογράφος, μου τηλεφώνησε ο μάνατζερ του Ελβις Πρίσλεϊ, συνταγματάρχης Τομ Πάρκερ. Οι Beatles άρχισαν να ρωτούν εάν θα μπορούσα να τους κανονίσω μία συνάντηση. Τελικά η μεγάλη συνάντηση έγινε τον Αύγουστο του 1965 στην πολυτελή έπαυλη του Ελβις Πρίσλεϊ στο Μπελ Αιρ και αμαυρώθηκε από την αδυναμία του Τζον Λένον να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ο Τζον εντόπισε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό με ένα σύνθημα για την υποστήριξη του τότε Αμερικανού Προέδρου Λίντον Τζόνσον. Όντας αντίθετος με τον πόλεμο στο Βιετνάμ, ο Τζον θεωρούσε τον Τζόνσον ως πολεμοχαρή υπεύθυνο για τη σφαγή αθώων πολιτών.


Γνωρίζοντας όμως ότι η αναφορά στο Βιετνάμ θα οδηγούσε σε πολιτική συζήτηση, στην οποία σαφώς υπερτερούσε ο πατριώτης Πρίσλεϊ και η συνοδεία του, επέλεξε αντ’ αυτού να μειώσει τον οικοδεσπότη του. Οταν ο Ελβις καυχήθηκε ότι του πήρε μόλις 15 ημέρες για να ολοκληρώσει μια πρόσφατη ταινία, ο Τζον απάντησε: «Έχουμε μια ώρα ελεύθερη. Ας κάνουμε μια επική ταινία μαζί». Παρά το αρχικό σοκ, ο Ελβις κράτησε τη γλώσσα του, αλλά έκτοτε ξεκίνησε μια άκρως προσωπική βεντέτα εναντίον των Beatles, τους οποίους χαρακτήριζε “πρεζάκια” και “μια πραγματική απειλή για το αμερικανικό πνεύμα”, όπως έγραψε στον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον το 1970. Παρά το γεγονός ότι ο Νίξον και το FBI κατανοούσαν το αίτημα του Πρίσλεϊ να απελαθούν οι Beatles από τις ΗΠΑ, τα σκαθάρια είχαν επίσης αρκετούς φίλους.

Ο Τζον μετακόμισε τελικά στη Νέα Υόρκη, και σκοτώθηκε εκεί από ένα τρελαμένο φαν του το Δεκέμβριο του 1980. Είναι περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ελβις είχε καταφέρει να τον απελάσει από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι ακόμα ζωντανός σήμερα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο