4 Μαΐ 2015

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓKΡΑΒΑΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ - «Ελληνικές ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ” - «INSPIRACIÓN Griega»

5/5/2015:Teatro Degollado Γκουανταλαχάρα 

8/5/2015: Palacio de Bellas Artes Πόλη του Μεξικό 

10/5/2015: Munal Πόλη του Μεξικό 

Αφιέρωμα στην ελληνική ψυχή, την κλασική και την.... σύγχρονη, πραγματοποιεί η διεθνούς φήμης μετζοσοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας, με τις τρεις συναυλίες που δίνει στο Μεξικό στις 5, 8 και 10 Μαΐου με τίτλο «Ελληνικές ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ» (Greek Inspirations»). Συγκεκριμένα η Αλεξάνδρα Γκράβας είναι προσκεκλημένη στις 5 Μαΐου και εμφανίζεται στο Teatro Degollado στην Γκουανταλαχάρα, ενώ ακολουθούν δύο ακόμα συναυλίες στις 8 Μαΐου στο Palacio de Bellas Artes και στις 10 Μαΐου στο Munal στην Πόλη του Μεξικό. 


Τρεις βραδιές στις οποίες η Αλεξάνδρα Γκράβας γίνεται για άλλη μια φορά πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, μια «ελληνίδα πολίτης του κόσμου», όπως την αποκαλεί ο διεθνής Τύπος, που όπου κι αν πηγαίνει μεταφέρει την ελληνική ψυχή. 

Στόχος του προγράμματος που επέλεξε η διακεκριμένη μετζοσοπράνο είναι να προβάλλει την μουσική μας στο εξωτερικό, στις πολλές και διαφορετικές εκφάνσεις της. Η συναυλία χτίζει γέφυρες ανάμεσα σε διαφορετικά στυλ της ελληνικής μουσικής μέσα από μια σειρά τραγουδιών που έλκουν στοιχεία από την αρχαία ελληνική μουσική, την σύγχρονη έντεχνη δημιουργία, ως το σημερινό λαϊκό τραγούδι. Η Αλεξάνδρα Γκράβας με τη μοναδική και ξεχωριστή φωνή της αναδεικνύει τα πολλά και διαφορετικά χρώματα του ελληνικού τραγουδιού, μέσα από τραγούδια που φέρουν την υπογραφή των Γιάννη Κωνσταντινίδη, Δημήτρη Μητρόπουλου, Νίκου Σκαλκώτα, Μίκη Θεοδωράκη, κ. ά. 


Με δεδομένες την κλασική της παιδεία και την μεγάλη αγάπη για την πατρίδα της, η γεννημένη στη Γερμανία ελληνικής καταγωγής Αλεξάνδρα Γκράβας, αγκαλιάζει για άλλη μια φορά τον ελληνικό πολιτισμό και τον μεταφέρει με τη φωνή της στο εξωτερικό. Η γλώσσα δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο και σημείο τριβής για την Αλεξάνδρα, αλλά μία ακόμα πρόκληση στην οποία ανταποκρίνεται με απόλυτη επάρκεια. Γι αυτό άλλωστε οι συναυλίες της σε όλο τον κόσμο ανοίγουν πόρτες σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι ερμηνεύει τα τραγούδια της σε πολλές και διαφορετικές γλώσσες. Εκτός από τα ελληνικά που τα κρατά στην αιχμή του δόρατος, έχει επίσης τραγουδήσει στα ιαπωνικά στα κινεζικά, στα ισπανικά, ενώ πάντα κρατά εκπλήξεις για το κοινό της χώρας όπου εμφανίζεται. Όπως τώρα που για πρώτη φορά το πρόγραμμα «Greek Inspiration” πραγματοποιείται στο Μεξικό. Ένα μουσικό ταξίδι στην ελληνική μουσική γεμάτο από το πάθος και το συναίσθημα της Αλεξάνδρας, που μεταφέρει στο εξωτερικό την όμορφη εικόνα της χώρας μας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο