7 Μαΐ 2015

Το «Influence Festival» στη Καρδίτσα

Για δεύτερη φορά και το διήμερο 9-10 Μαΐου, πραγματοποιείται στην Καρδίτσα, στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς (ώρα έναρξης... Σάββατο 11:00 π.μ.) το «Influence Festival», μια γιορτή της τέχνης και της έκφρασης που έχει ως στόχο να προβάλει καλλιτέχνες από την Καρδίτσα, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το φεστιβάλ φιλοξενεί 200 καλλιτέχνες, περίπου σε πέντε βασικές κατηγορίες: καλλιτεχνική φωτογραφία, Κόμικ, γραφιστική και καλλιτεχνικό βίντεο. Στο εγχείρημα αυτό υπάρχει η συνεργασία του Ιόνιου Πανεπιστημίου (Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας), όπου θα παρευρεθεί ομάδα καθηγητών και φοιτητών για την παρουσίαση έργων τους, καθώς και της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με αντίστοιχη παρουσία φοιτητών, αποφοίτων αλλά και πολλών μελών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας «Φλώροι Εικαστικοί».

Επίσης, θα παρευρεθούν 6 σχολές χορού από Αθήνα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο, με τη συμμετοχή 100 χορευτών που θα «ταξιδέψουν» το κοινό στο χρόνο, παρουσιάζοντας χορευτικά από την δεκαετία του 1580 (Waltz) έως και 2000 (Commercial Jazz), καθώς επίσης και με ήχους και χορούς από Salsa, Tango, Rumba, Twist, Break Dance κ.α.

Ακόμα, για πρώτη φορά θα εμφανιστεί στην Καρδίτσα η Σχολή Εναέριων Ακροβατικών και Χορού (School of Aerial Acrobatics and Dance) της Αθήνας, με την καθηγήτρια της σχολής Ευγενία Γκαλεράκη και ομάδα 8 ακροβατών. Επίσης, καλλιτέχνες του graffiti από την Γαλλία θα δημιουργήσουν σε δημοτικά κτήρια – σχολεία της Καρδίτσας.

Σημαντική θα είναι και παρουσία των Suddenly Sudden Dark arts, από Ινδονησία. Τέλος. ομάδα φωτογράφων, από το Κέντρο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, θα δημιουργήσει σκοτεινό θάλαμο, εντός της αγοράς, ώστε το κοινό να έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία Φωτογράφισης, κ.ά. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας και έχει την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο