19 Μαΐ 2015

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Κοινωνικά Παλαιών Διδασκάλων»

Με την συνοδεία επίλεκτων χορωδιών θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Κοινωνικά Παλαιών Διδασκάλων» σε ειδική εκδήλωση η οποία... θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίρη 26 Μαϊου στις 7 το απόγευμα.

Η εκδήλωση την οποία διοργανώνει το Κέντρο Ενότητος Και Μελέτης-Προβολής Των Αξιών Μας «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» θα γίνει στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» στην Πλατεία Γεωργίου Καρύτση.

Εκεί επίλεκτες χορωδίες θα παρουσιάσουν υποδειγματικές εκτελέσεις από τα περιεχόμενα του ψαλτικού βιβλίου ενώ, η ανάλυση των περιεχομένων του βιβλίου θα γίνει από ειδικούς επιστήμονες

Η έκδοση των Κοινωνικών αποτελεί ένα πρώτο βήμα στην προσέγγιση α­νέκ­δοτων μα­θη­μά­των της γραπτής χει­ρόγραφης παράδοσης και ανοίγει έναν νέο ορί­ζον­τα στη μελέτη της βυζαντινής μουσικής. Ευχόμαστε να αποτελέσει ένα σημαντικό και χρήσιμο βοήθημα των ιεροψαλτών οι οποίοι είναι και οι βασικοί αποδέκτες του Τόμου.

Ο ψαλτικός κόσμος και το φιλόμουσο κοινό αγκάλιασαν από την πρώτη κιόλας στιγμή την έκδοση της Ενωμένης Ρωμηοσύνης με την οποία εγκαινιάζεται μια νέα σειρά μουσικών εκδόσεων. Η νέα έκδοση «Κοινωνικά Παλαιών Διδασκάλων» περιλαμβάνει ανέκδοτα μέλη Κοινωνικών μεγάλων δασκάλων της ψαλτικής.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι η γραμματο­σει­ρὰ που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε για την ψη­φι­α­κὴ δα­κτυ­λο­γρά­φη­ση των Κοι­νω­νι­κών έχει βασιστεί στον γρα­φι­κὸ χα­ρα­κτή­ρα του Χουρ­μου­ζί­ου, με ελα­φρὰ καλ­λι­γρα­φι­κή τάση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο