Featured Posts

Μας Αρεσουν

παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

26 Μαΐ 2015

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ! Ο δόκτορ Ζιβάγκο – Ομάρ Σαρίφ και η μάχη του με το αλτσχάιμερ


Γνώρισε την απόλυτη δόξα, έζησε τα «χρυσά» χρόνια του Χόλιγουντ, συνδέθηκε με μερικές από τις πιο...
επιθυμητές σταρ διεθνούς βεληνεκούς αλλά επίσης έχασε την «μοναδική αγάπη» του, αρνήθηκε να αναγνωρίσει ένα εξώγαμο παιδί, έχασε εκατομμύρια στο τζόγο, εγκατέλειψε μια λαμπερή καριέρα και είχε ξεσπάσματα βίας….Τώρα, ο γιος του 83χρονου Αιγύπτιου ηθοποιού, του οποίου η φήμη εκτοξεύτηκε το 1962, όταν πρωταγωνίστησε στον Λόρενς της Αραβίας και αργότερα το 1965 στον Δόκτωρα Ζιβάγκο, ανακοίνωσε την τελευταία τραγωδία στη ζωή του πατέρα του: τα τελευταία τρία χρόνια πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ και αγωνίζεται να θυμηθεί τις πιο διάσημες ταινίες του.


Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο Τάρεκ ελ Σαρίφ δήλωσε: «Ο πατέρας μου έχει Αλτσχάιμερ. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί σε ποιο στάδιο είναι. Το προφανές είναι ότι ποτέ δεν θα βελτιωθεί και θα.. χειροτερεύει».

«Υπάρχουν στιγμές της ημέρας, που είναι καλύτερα και άλλες που αισθάνεται σύγχυση. Ξέρει ποιος είναι, αλλά δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο οι άνθρωποι τον αναγνωρίζουν και τον χαιρετάνε. Όταν κάποιος τον πλησιάζει στον δρόμο, συχνά νομίζει ότι είναι κάποιος που τον ήξερε και τον έχει ξεχάσει, ενώ μπορεί απλά να είναι ένας θαυμαστής».

Όπως λέει ο γιος του, ο Ομάρ Σαρίφ γνωρίζει ότι είναι ένας διάσημος ηθοποιός. «Η απώλεια της μνήμης επηρεάζει πάνω από όλα συγκεκριμένα πράγματα, λεπτομέρειες, όπως την επίσκεψή του σε κάποιο μέρος ή την συμμετοχή του σε μία ταινία. Θυμάται για παράδειγμα, ότι έπαιξε στον Δόκτωρ Ζιβάγκο αλλά έχει ξεχάσει πότε γυρίστηκε».

Ο Eλ-Σαρίφ, το μόνο παιδί από τον γάμο του ηθοποιού με την Φατέν Χαμάμα, ομολογεί ότι ο πατέρας του δεν αποδέχεται ότι είναι άρρωστος και αρνείται να κάνει τις ασκήσεις για να επιβραδύνει τη νόσο. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο πατέρας του ρωτάει συχνά για τη μητέρα του, ξεχνώντας ότι αυτή πέθανε τον Ιανουάριο. Σε συνέντευξή του το 2013 ο Σαρίφ παραδέχθηκε ότι είχε την τάση να ξεχνάει πολλά πράγματα, αλλά το παρουσίασε ως κάτι θετικό, διότι, όπως είπε, αυτό σημαίνει πως δεν στέκεται στο παρελθόν και σκέφτεται το παρόν.

Τότε, ο εκπρόσωπός του απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο ηθοποιός έπασχε από Αλτσχάιμερ, αλλά από υπερκόπωση.

Μάλιστα το 2009 ο Ομάρ Σαρίφ έπαιξε στην γαλλική ταινία I Forgot To Tell You, έναν πάσχοντα του Αλτσχάιμερ.

Κατά την προετοιμασία για τον ρόλο της ταινίας, που περιγράφει τη φιλία μεταξύ ενός ηλικιωμένου άνδρα και μιας νεαρής κοπέλας, είχε επισκεφτεί πολλά νοσοκομεία με ασθενείς που έπασχαν από Αλτσχάιμερ για να μάθει για την ασθένεια.

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο