13 Μαΐ 2015

Για πρώτη φορά σε έκθεση οι «αρχαιότερες» Δέκα Εντολές

Το Δευτερονόμιο με τις Δέκα Εντολές αλλά και ένα κομμάτι από το πρώτο κεφάλαιο της Γένεσης, θεωρούνται από τα πιο σπάνια εκθέματα. 

Αποτελούν... «κόσμημα» για τους επιστήμονες οι οποίοι τα χρονολογούνται στην εποχή της γένεσης του χριστιανισμού. Το μουσείο του Ισραήλ θα τα εκθέσει για ένα περιορισμένο διάστημα.Πρόκειται για χιλιάδες κομμάτια από πάπυρους και περγαμηνές, στην εβραϊκή, αραμαϊκή αλλά και ελληνική γλώσσα

Τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, βρέθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’40 σε σπήλαια γύρω από τα ερείπια του αρχαίου οικισμού Κουμράν στην έρημο της Ιουδαίας.

Ο εντοπισμός των Χειρογράφων του Κουμράν, όπως αλλιώς ονομάζονται, είναι μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του 20ού αιώνα που απασχολεί εδώ και χρόνια τους μελετητές βιβλικών κειμένων.

Η έκθεση, «Μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του ανθρώπινου είδους», θα διαρκέσει έως τις 2 Ιανουαρίου του 2016, όμως ο Κύλινδρος με τις Δέκα Εντολές θα εκτεθεί μόλις για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα επιστρέψει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με ελεγχόμενες συνθήκες φωτισμού και θερμοκρασίας, για να διαφυλαχθεί.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο