6 Μαΐ 2015

Μνήμες και χρώματα από την προσφυγιά αναβιώνουν στο Νέο Κόσμο

Οι Αρμένιοι και οι Μικρασιάτες του 1920 και οι Σύριοι κι οι Κούρδοι του 2015 συναντώνται στις προσφυγικές κατοικίες του Νέου Κόσμου, το Δουργούτι.

Χρησιμοποιώντας υλικό από.... προφορικές μαρτυρίες κατοίκων και από την ιστορική και αισθητηριακή χαρτογράφηση της περιοχής, αποτελέσματα του Dourgouti Island Hotel Project, ένα οκτάμηνο πρόγραμμα συλλογικών δράσεων ανίχνευσης της γειτονιάς, ξεκινά ένα δωρεάν δεκαήμερο εργαστήριο από τις 11-19/5 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. 

Το εργαστήριο χωρίζεται σε τρία μέρη κι απευθύνεται σε ανθρώπους διαφορετικών ειδικοτήτων της γειτονιάς του Νέου Κόσμου αλλά και σε έμπειρους και μη μουσικούς, performers, ηθοποιούς, χορευτές, δραματουργούς, συγγραφείς. 

Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση των συμμετεχόντων στη γειτονιά του Νέου Κόσμου. Στο τέλος των δύο πρώτων τριήμερων εργαστηρίων θα γίνουν εσωτερικές παρουσιάσεις ως παράδοση υλικού της ομάδας που ολοκληρώνει προς την επόμενη ομάδα εργασίας, ενώ τα εργαστήρια θα καταλήξουν σε μία συνολική και ανοιχτή στο ευρύ κοινό παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Τετάρτη 20 Μαΐου το απόγευμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρακολούθηση όλου του τριημέρου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να συμμετάσχουν σε ένα ή σε περισσότερα τριήμερα. Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η αποστολή σύντομου σημειώματος περιγραφής της σχέσης με τη γειτονιά ή/και με τις παραστατικές τέχνες στο education@sgt.gr Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 213 017 8002.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο