25 Μαΐ 2015

Ένα μοντέλο αλλιώτικο από τα άλλα...

H 18χρονη Madeliine Stuart είναι αποφασισμένη Τις τελευταίες ημέρες το όνομα Madelline Stuart, μίας έφηβης με Σύνδρομο Down, πληκτρολογείται από ...όλο και περισσότερους ανθρώπους. Όχι τυχαία. Το να προσπαθείς να ταρακουνήσεις τα μέχρι τώρα διαμορφωμένα πρότυπα ομορφιάς κάνει θόρυβο.

Αναφερόμαστε στην απόφαση της γίνει μοντέλο παρά τη διαφορετικότητα της.

Η Madelline θέλει να αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιδρούν στη διαφορετικότητα", λέει η μητέρα της. "Και, ειλικρινά, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι άτομα με Σύνδρομο Down μπορούν να είναι όμορφα και σέξι".

Ήδη τον δρόμο, φέτος, άνοιξαν μερικές περιπτώσεις γυναικών που μπορεί να μην συμφωνούσαν με τα επιβεβλημένα πρότυπα ομορφιάς, αλλά τόλμησαν να βγάλουν τον εαυτό τους όπως ακριβώς είναι. Και τα κατάφεραν.

Έτσι, η Jamie Brewer, μία γυναίκα με Σύνδρομο Down, έκανε πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, η Katie Knowles έγινε μοντέλο παρά την μερική αναπηρία της και η Tess Holiday κάνει καριέρα στο μόντελινγκ φορώντας νούμερο 50.

Με την απόφαση της, η Madelline θέλει να περάσει ακόμα ένα μήνυμα. Να σέβεσαι τον εαυτό σου και να είσαι υγιής. Όπως γράφει η ίδια στην σελίδα της στο Facebook, "Πριν από 14 μήνες ήμουν υπέρβαρη. Αποφάσισα να αλλάξω τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές μου συνήθειες ώστε να ζήσω περισσότερο και πιο υγιής". Κάπως έτσι, η Madelline έχασε 20 κιλά και σήμερα θέλει να δώσει έμπνευση σε ανθρώπους που προσπαθούν να πετύχουν μία σημαντική αλλάγη στο σώμα και την υγεία τους.

Ο καινούριος της εαυτός της έδωσε την αυτοπεποίθηση να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο μόντελινγκ, μία απόφαση που βρήκε ανταπόκριση στην εταιρεία ρούχων Living Dead, η οποία συνεργάζεται με μοντέλα διαφόρων σωματότυπων.

"Θεωρώ αφελές να παίρνω σαν απάντηση "Λυπάμαι" όταν λέω ότι η κόρη μου έχει Σύνδρομο Down" αναφέρει η μητέρα της, η οποία την στηρίζει και είναι στο πλευρό της. 

Η Madelline είναι χορεύτρια, κολυμβήτρια, μαζορέτα ενώ γυμνάζεται και παίζει μπάσκετ, ασχολίες που την βοήθησαν και στην προσπάθεια της να προσέξει το βάρος της. "Οι άνθρωποι με Σύνδρομο Down μπορούν να κάνουν τα πάντα, απλά στο δικό τους ρυθμό. Αν τους δώσεις μία ευκαιρία θα δεις ότι θα ανταποκριθούν και με το παραπάνω στις προσδοκίες σου", προσθέτει.

"Νιώθω τόσο τυχερή που έχω μία κόρη σαν τη Maddy. Είναι σαν να κέρδισα το λαχείο την μέρα που γεννήθηκε", λέει με μία σιγουριά που δεν σε αφήνει να αμφιβάλλεις ούτε λεπτό.





Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο