13 Μαΐ 2015

Τρεις Έλληνες στις Κάννες!

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, 13 Μάιου το 68ο Φεστιβαλ Κινηματογράφου των Καννών.

Η Ελλάδα δηλώνει μία πιο δυνατή παρουσία....

Λίγα λόγια για τις ελληνικές παρουσίες

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στις Κάννες με τη ταινία του «Ο Αστακός»- «Τhe Lobster» ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία του «Κυνόδοντα».

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 68ου Φεστιβάλ Καννών.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ολλανδίας, σε σενάριο Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου με διεθνές cast.

Γιώργος Λάνθιμος, Πάνος Κούτρας και ο Σιαμάκ Ετεμάντη


Πρόκειται για μια μη συμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, είτε επειδή χωρίζουν είτε επειδή πεθαίνει ο σύντροφός τους, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι – σε διάστημα 45 ημερών- να βρούν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν και να γίνουν ζευγάρι. Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους. Ενας άντρας, μεταφέρεται στο Ξενοδοχείο, και απελπισμένος κάποια στιγμή δραπετεύει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες των Μοναχικών.


Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου

Cast: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden, Olivia Colman, Ashley Jensen, Ariane Labed, Aγγελική Παπούλια, John C. Reilly, Léa Seydoux, Michael Smiley, Ben Whishaw

Παραγωγοί: Ed Guiney, Lee Magiday, Ceci Dempsey, Yorgos Lanthimos

Εxecutive producers: Andrew Lowe, Tessa Ross, Sam Lavender

Συμπαραγωγοί: Xρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Leontine Petit, Carole Scotta, Joost de Vries και Derk-Jan Warrink


Στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ δηλώνει παρουσία άλλος ένας σημαντικός Έλληνας καλλιτέχνης

Ο Πάνος Κούτρας επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών, αλλά αυτή τη φορά ως κριτής, αφού είναι ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του σημαντικού τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα».

Τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο αλγερινής καταγωγής Γάλλος ηθοποιός Ταχάρ Ραχίμ, η Χάιφα αλ Μανσούρ-η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτις από τη Σαουδική Αραβία- και η Λιβανέζα ηθοποιός Ναντίν Λαμπάκι.

Οι ελληνικές παρουσίες δεν σταματούν με το δίδυμο Λάνθιμος- Κούτρας!

Το φετινό Atelier των Καννών έχει καλέσει 15 νέους σκηνοθέτες να παρουσιάσουν τα projects τους. Ανάμεσά τους και ο Ελληνο-Ιρανός Σιαμάκ Ετεμάντη, που φθάνει στις φετινές Κάννες με το “Pari”, που έχει ήδη ξεχωρίσει και βραβευθεί στο CineLink του Σεράγεβο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο