6 Μαΐ 2015

Ο ζωντανός θρύλος της τζαζ Αρτούρο Σαντοβάλ στην Αθήνα

Ενας από τους σημαντικότερους εν ζωή καλλιτέχνες, ένας ζωντανός θρύλος της τζαζ, ο βιρτουόζος τρομπετίστας, πιανίστας και συνθέτης, Αρτούρο Σαντοβάλ, έρχεται στη χώρα μας, την... Κυριακή 10 Μαΐου για μία και μοναδική εμφάνιση στο Gazarte.

Μαθητής του μεγάλου Ντίζι Γκιλέσπι, ο οποίος όταν τον ανακάλυψε το 1970 στις φτωχογειτονιές της Κούβας, ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με το ταλέντο και την προσωπικότητα του 21 χρονου νεαρού, που τον έθεσε υπό την προστασία του, δίνοντάς του την δυνατότητα να ταξιδέψει σε Ευρώπη και Αμερική.

Ο Αρτούρο Σαντοβάλ, εξελίχθηκε σε έναν τεχνικά άρτιο τρομπετίστα αλλά και σε ένα σπουδαίο συνθέτη, ο οποίος εδώ και τριάντα χρόνια μαγεύει τα διεθνή ακροατήρια, κινούμενος ευέλικτα από την αφροκουβανέζικη τζαζ, τη λάτιν και τη φανκ έως και την κλασσική μουσική, με τη συμμετοχή του σε μεγάλες ορχήστρες - ανάμεσά τους και η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου.

Έχει κερδίσει δέκα βραβεία Grammy, έξι βραβεία Billboard και ένα βραβείο EMMY, ενώ το 2013 του απονεμήθηκε από τις ΗΠΑ το προεδρικό Μεττάλιο της Ελευθερίας για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό.

Συνθέσεις του έχουμε ακούσει σε πολλά σάουντρακς κινηματογραφικών ταινιών, όπως "Mambo Kings", "Havana", "Random Hearts" κ.ά.

Οσοι έχουν βιώσει τα ακούσματα του 66χρονου Αρτούρο Σαντοβάλ μιλούν για ένα βιρτουόζο της τρομπέτας με μια σπάνια τεχνική στις ψηλές νότες, έναν λυρικό συνθέτη που συνδυάζει μοναδικά διάφορα μουσικά είδη, σε εμπνευσμένες συνθέσεις και ερμηνείες.
Πηγή Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο