18 Απρ 2015

Ένα S-[cool]-life project στο Μέγαρο

Την Κυριακή 19 Απριλίου, το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί το S-[cool]-life, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου.

Το S-[cool]-life είναι ...μια καινοτόμος πρόταση μύησης των μαθητών στη μουσική και τις τέχνες, καθώς τους επιτρέπει να εκφραστούν και να δημιουργήσουν ξεφεύγοντας από την αυστηρή πειθαρχία της διδακτικής ώρας.

Το σχολείο γίνεται έτσι, εκτός από διδακτικό, και διασκεδαστικό, αφού ενθαρρύνονται η ελεύθερη έκφραση, η ιδιαιτερότητα και η διαφορετικότητα ως γενεσιουργά συστατικά καλλιτεχνικής δημιουργίας και συνεργασίας.

Παράλληλα όμως, προς τα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές, το πρόγραμμα υποστηρίζει το έργο των διδασκόντων καλλιτεχνικών μαθημάτων, το οποίο τα τελευταία χρόνια δυστυχώς συρρικνώνεται.

Το επιτυχημένο αυτό project του Μεγάρου επαναλαμβάνεται φέτος για δεύτερη σχολική χρονιά, με νέες μαθητικές συμμετοχές από 8 Δημόσια Γυμνάσια, κάποια από τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που πλήττονται ιδιαίτερα από την υφιστάμενη οικονομική κρίση.

Τα παιδιά θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της τρίμηνης δουλειάς τους επάνω στη μουσική, τον χορό και το βίντεο σε μια άρτια παράσταση, αποδεικνύοντας επί σκηνής ότι η καθημερινή ζωή στο σχολείο, εκτός από μαθήματα, διάβασμα και αγωνίες, είναι και διασκεδαστική.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο