23 Απρ 2015

Ο Ρουβάς για τους επικριτές και το «Άξιον Εστί»- ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, για τα 90 χρόνια από τη γέννησή του, που θα πραγματοποιηθεί στις...
2 Μαΐου στη Νέα Σμύρνη, ο Σάκης Ρουβάς απάντησε σε όσους βιάστηκαν να τον…. κατακρίνουν για την πρόθεσή του να ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί». 

«Είναι κέρδος για όλους, τελικά, αυτό που συμβαίνει, δεν ξέρω για πιο λόγο συμβαίνει, αλλά είναι κέρδος για όλους μας, γιατί κάθε φορά τυγχάνει μεγαλύτερης προσοχής, το έργο με το οποίο ασχολούμαι. Άρα αν φτάσει στα αυτιά ή στην καρδιά περισσότερων ανθρώπων, ακόμη και γι αυτό το λόγο, εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου», είπε χαρακτηριστικά.

«Όλα αυτά τα χρόνια ψάχνω όχι μόνο σαν τραγουδιστής τον εαυτό μου, αλλά και σαν άνθρωπος, σε όλους τους τομείς. Δεν διαχωρίζω τον εαυτό μου σε τραγουδιστή και καλλιτέχνη. Είμαι ένας άνθρωπος που μέσα από όλες μου τις δραστηριότητες και βεβαίως από την τέχνη, από το τραγούδι, το θέατρο και από τον κινηματογράφο προσπαθώ να ανακαλύψω τα μυστήρια της ζωής» σχολίασε.

Ο Σάκης Ρουβάς μιλώντας για την πρόταση που του έγινε είπε: «Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω από το να αποδεχτώ αυτή την πρόταση, και ξέρετε υπάρχει ένα δαιμόνιο μέσα μας, σε εμάς τους καλλιτέχνες, το οποίο μας προκαλεί συνεχώς να δοκιμάζουμε τον εαυτό μας σε καινούργιες “κορυφές”, αυτή εδώ είναι «η» κορυφή, και, βεβαίως, επειδή μας αρέσει να κοιτάμε προς τα ψηλά πραγματικά ενθουσιάστηκα με το άκουσμα αυτής της πρότασης».

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι καλλιτέχνες, κι ας μιλήσω για τον εαυτό μου, είναι να γινόμαστε αγωγοί της ενέργειας που μας δίνεται, πολλές φορές γραπτή και ηχητική και να την επικοινωνούμε με τον υπόλοιπο κόσμο, δεν κάνουμε τίποτα άλλο. Αυτό, όμως, είναι πολύ σπουδαίο, μπορεί να ακούγεται λίγο μικρό, αλλά είναι σπουδαίο και δε θα σταματήσω να το κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου, με όλες μου τις δυνάμεις γιατί είναι αυτό το οποίο διεγείρει και τις αισθήσεις μου και το μυαλό μου και την ψυχή μου, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο» είπε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Δείτε το βίντεο:

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο