18 Απρ 2015

«Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου» με Δ.Νανόπουλο και Κ.Γεωργουσόπουλο

Για όγδοη χρονιά συνεχίζονται στη Στοά του Βιβλίου τα επιμορφωτικά σεμινάρια.

Ο νέος κύκλος σεμιναρίων περιλαμβάνει... μαθήματα κοσμολογίας από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητή του πανεπιστημίου του Τέξας, Δημήτρη Νανόπουλο. Στις διαλέξεις θα μπορέσετε να συζητήσετε σε απλή γλώσσα βασικά θέματα γύρω από το σύμπαν.

Ο κριτικός θεάτρου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, θα ασχοληθεί με εμβληματικά έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, όπως «Η όπερα της πεντάρας» και «Ο κύκλος με την κιμωλία». Τα μαθήματα λογοτεχνίας αναλαμβάνει ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Δημηρούλης, στα οποία θα μας απασχολήσει η σημασία του λόγου στο δημόσιο και στον επιστημονικό χώρο, στα μέσα επικοινωνίας και στη συγγραφική πράξη. Η καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας, Άντα Κατσίκη – Γκίβαλου, θα συζητήσει για την παιδική και εφηβική λογοτεχνία. Τα μαθήματα νεότερης ελληνικής ιστορίας αναλαμβάνει να συντονίσει ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, αναπληρωτής καθηγητής ιστορίας του μεταπολεμικού κόσμου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι συγκεκριμένες διαλέξεις θα επικεντρωθούν στην Ελλάδα του 1940 και το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, καθώς και στον εμφύλιο. Ο κάθε κύκλος σεμιναρίων πραγματοποιείται σε πέντε μαθήματα με κόστος € 70. Όσοι από εσάς είστε φοιτητές ή άνεργοι δικαιούστε έκπτωση 30% ενώ όσοι επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και δεύτερη σειρά μαθημάτων έχετε έκπτωση 15%. Δηλώσεις ενδιαφέροντος μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά, με φαξ ή με τη συμπλήρωση ενός εντύπου που θα βρείτε στη Στοά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.stoabibliou.gr/ep.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο