16 Απρ 2015

Η δόξα… μικραίνει τη ζωή!

Μικρότερη διάρκεια ζωής, σύμφωνα με τους ερευνητές, έχουν οι καλλιτέχνες, όπως οι ηθοποιοί.

Μπορεί να φαντάζει ιδανική μια λαμπερή καριέρα στα μάτια του κοινού, το κόστος της, όμως...., είναι η μικρότερη διάρκεια ζωής, αφού τα αστέρια τείνουν να πεθαίνουν μερικά χρόνια νεότερα απ’ ό,τι οι άνθρωποι με επιτυχία σε άλλες καριέρες.

Τα δεδομένα δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «QJM: International Journal of Medicine».

Ερευνητές στην Αυστραλία εξέτασαν 1.000 νεκρολογίες στους «New York Times», μεταξύ 2009 και 2011. Αυτές έδειξαν ότι οι καλλιτέχνες, όπως ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί, καθώς και εκείνοι που έκαναν μια καριέρα στον πρωταθλητισμό, πέθαναν νεότεροι – κατά μέσο όρο σε ηλικία 77 ετών.

Συγγραφείς, συνθέτες και καλλιτέχνες έχασαν τη ζωή τους περίπου στα 79. Ακαδημαϊκοί, συμπεριλαμβανομένων των ιστορικών και των οικονομολόγων, επέζησαν έως τα 82, κατά μέσο όρο, ενώ εκείνοι που ασχολούνταν με επιχειρήσεις ή την πολιτική έφτασαν τα 83 (μ.ό.).

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κουίσλαντ και του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας είπαν πως ο καρκίνος -ιδιαίτερα οι όγκοι στους πνεύμονες- ήταν πιο συχνός στους καλλιτέχνες.

Οι ερευνητές συνέδεσαν τα άτομα με επιτυχία με τη χρήση τσιγάρων, αλκοόλ ή ναρκωτικών και τους αθλητές με τη χρήση αναβολικών.



ΠΗΓΗ: BBCNews

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο