18 Απρ 2015

Σάτιρα μικρού μήκους για τα σκουπίδια του Πύργου – Δείτε το «Μια ευχή» (βίντεο)

Μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Μια ευχή» σατιρίζει το θέμα των σκουπιδιών, που κατακλύζουν τον Πύργο Ηλείας, κι έχει....
αναρτηθεί στο youtube.

Ο σκηνοθέτης Χαράλαμπος Κοντοπανάγος και η κινηματογραφική του ομάδα, γύρισαν μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο νέους ανθρώπους (Θοδωρής Δανίκας, Αθηνά Σταθάκη) που γνωρίζονται, ερωτεύονται μεταξύ τους και μοιράζονται τα συναισθήματά τους πάνω σε …λόφους απορριμμάτων!

Πρόκειται για μια σουρεαλιστική ρομαντική σάτιρα, διάρκειας 4.30 λεπτών, με σκοπό τη μεγαλύτερη δημοσιοποίηση της αφόρητα προβληματικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια. Ένα σκηνικό … εικαστικής μεταμοντέρνας εγκατάστασης, όπως αναφέρεται μέσα στην ταινία.

Η «Μια ευχή» βγάζει «κραυγή», καυτηριάζοντας το -για πολλούς- υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Ηλείας. «Αυτό που καταρρακώνει την καθημερινή ζωή των κατοίκων της, που διαβιούν κάπου ανάμεσα σε όγκους από συσσωρευμένα απορρίμματα, περιχαρακωμένοι σε μία πόλη που έχει πια μετατραπεί σε απέραντη χωματερή…».

Δείτε την ταινία:



Η «καταδρομική ενέργεια» του Χαράλαμπου Κοντοπανάγου (βραβευμένος για την ταινία του «Τιμολόγιο»), και της ομάδας του στα σκουπίδια του Πύργου έγινε εν μια νυκτί, χωρίς ένα ευρώ κι αποδεικνύει ότι το δημιουργικό πνεύμα παραμένει άσβεστο ακόμα κι αν κατοικεί ανάμεσα σε όγκους σκουπιδιών, ακόμα κι αν θάβεται στα γρανάζια της ανεργίας, χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό, σχεδόν με το τίποτα. 

Στο «Μια ευχή», διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Αντώνης Χατζηνικολάου, στον ήχο ο Γιώργος Σωτηρόπουλος και διευθυντής παραγωγής ο Γιώργος Χαλικιάς.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο