16 Απρ 2015

Η Αρχαία Ελλάδα «πάει» Πολωνία!

Δεύτερο διεθνές συνέδριο Αιγαιακής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, την 25 Απριλίου 2014 με την συμμετοχή του Ελληνικού συλλόγου ιστορικών ερευνών «Κορύβαντες».

Η αρχαία Ελλάδα είναι..... πηγή έμπνευσης και σημείο αναφοράς για όλο τον κόσμο. Και το συνέδριο που θα γίνει στην 25 Απριλίου στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία, αποδεικνύει το λόγο του αληθές.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την ανακοίνωση του συλλόγου «Κορύβαντες» ο οποίος είναι επίσημος προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας:

«Αγαπητοί φίλοι,

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Αιγαιακής Αρχαιολογίας του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Βαρσοβίας («2nd International Conference in Aegean Αrchaeology»), το οποίο απευθύνεται σε υποψήφιους Διδάκτορες, Μεταπτυχιακούς φοιτητές, Ερευνητές και Προπτυχιακούς σπουδαστές της Αιγαιακής Αρχαιολογίας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014, στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας στην Πολωνία.

Ο Σύλλογός Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ έχει την τιμή να εκπροσωπείται μέσα απο τις διαλέξεις δύο διακεκριμένων του μελών:

-Ο κος Σπύρος Μπάκας, μέσα από την διάλεξή του «The Evidence of the use of Composite Bows in the Mycenaean World», θα αναπτύξει τις ενδείξεις ύπαρξης και χρήσης Σύνθετων Τόξων στο Μυκηναϊκό Κόσμο,παρουσιάζοντας μιά σειρά από αρχαιoλογικά ευρήματα τα οποία ενισχύουν αυτή την άποψη.

- Ο κος Στέφανος Σκαρμίντζος μέσα απο την διάλεξη του με τίτλο «Ancient Warrior Reenactment in the Context of Experimental Archaeology, testing theories and attempting to provide answers on the mysteries of Ancient Warfare while popularizing Archeological Science and History», θα προσεγγίσει την εφαρμογή της Πειραματικής Αρχαιολογίας στην αποκωδικοποίηση του τρόπου πολέμου στον Αρχαίο Κόσμο μέσα απο μια σειρά απο πειράματα τα οποία έχει πραγματοποιήσει ο Σύλλογός μας τα προηγούμενα χρόνια.

Παράλληλα ο κος Στέφανος Σκαρμίντζος κατόπιν πρόσκλησης του Ινστιτούτου θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 24 Απριλίου διάλεξη σε επίσημο μάθημα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου μιλώντας στους φοιτητές για το «Μάχεσθαι» στον Αιγαιακό χώρο από την Μυκηναϊκή μέχρι την Κλασσική Περίοδο αναδεικνύοντας παράλληλα την χρησιμότητα της Πειραματικής Αρχαιολογίας και την «Ζωντανής Ιστορίας» (Living History) για την σωστή ερμηνεία των αρχαιολογικών και λογοτεχνικών δεδομένων σε αυτό το θέμα».

Καλή επιτυχία να ευχηθούμε από τη μεριά μας!

Για περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο μπορείτε να δείτε εδώ: http://koryvantes.blogspot.gr/2014/04/2-25-2014.html

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο